От трибуната на Народното събрание съпредседателят на Демократична България“ Христо

...
От трибуната на Народното събрание съпредседателят на Демократична България“ Христо
Коментари Харесай

Драма с Христо Иванов в НС! Лидерът призна за голям страх, Йордан Цонев го освести

От трибуната на Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов и Йордан Цонев от Движение за права и свободи влязоха в конфликт за присъединяване на Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси.
Вчера той стана неин член с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ ИТН “ и с решаващото безучастие на „ Възраждане “ в гласуването. От трибуната на Народното събрание Христо Иванов прикани да се реконструира комисията по конституционни въпроси. От Движение за права и свободи обаче не са съгласни с това.
„ Движение за права и свободи има най-правилната визия, тъй като е първа. Няма да има никакви смени, който каквото желае да приказва. Нашето решение е да дадем път на експерти, които си схващат от работатат, а facebook е едно свободно пространство “, безапелационен е Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
По думите му това е едно петно, но не е на дреха, а на целия народ и би трябвало да се почисти и това ще стане единствено посредством правосъдната промяна.
„ Отнасям се с почитание към правото на всяка ПГ да предлага членове на комисии, само че тази комисия не е като останалите. Трябва да подходим извънредно деликатно. Трябва да създадем старания форматът и съставът и да не провокират разделяне. Опитваме се да създадем базата да живеем всички дружно. Не става дума някой да бъде посочен с пръст, само че не и да рискуваме целият развой да е фокусиран върху един или двама души “, съобщи Христо Иванов.
И наградата, че въпреки да е желал да „ постави името си “ в комисията, не бил, тъй като го е „ боязън, че ще си сложа името в нейния неуспех “ и по тази причина не се опитал да влезе.
А оценката му за избора на Пеевски бе: „ не стана добре “.
„ Една ПГ сподели, че подхожда към този въпрос на подбив. Друга се отхвърля, че с нейното безучастие стана този избор. От ГЕРБ не знам дали по този начин си показват конструирането на болшинствата в този Народно събрание – а ла карт, шведска маса. Мисля, че би трябвало да си дадем сметка, че този развой е нежен и би трябвало да подхождаме деликатно “, продължи той.
Йордан Цонев обаче напомни, че до тук се е стигнало откакто е имало нарушаване на конституцията, а извършители желали смяната й. „ Чудесно, всеки има право на напредък и развиване. Имате това право вие и вашата ПГ.
Да забележим по какъв начин стигнахме до тук въпреки всичко да има базов консенсус за тая смяна. От 2020 година желаете промяната на основния прокурор, ние от години приказваме, че промяната му не е правосъдна промяна, а е „ стани да седна “. Вие го интерпретирахте като Движение за права и свободи пази този основния прокурор “, отвърна обаче Цонев.
И посочи, че Движение за права и свободи са създали разбор на фигурата на основния прокурор за последните 33 година Освен Движение за права и свободи никой не споделил, че в този и тип фигура основава политически турбуленции.
„ Сега признавате, че нашият план е обсъждан от вашите експерти и бил нелош, а бе пуснат в кошчето преди “, ядоса се той. „ Знаете ли кой е в създаването на този план – господин Пеевски е! И ще бъде той в тази комисия, тъй като той направи този разбор с нашите експерти и създаде този план, който вашите познавач харесват.
Реформата ще бъде направена в този парламент с присъединяване на Движение за права и свободи и господин Пеевски. И не е дебелоглав. Няма какво да перем. И в случай че не сте лицемерни ще я създадем по този начин. А който желае да се подвизава във фейсбук и да написа каквото желае. Прегръдката с вас нашия електорат не я харесва. Но България има потребност от тази промяна “, безапелационен бе Цонев.
Според него Движение за права и свободи има най-правилната визия, защото е най-първа. „ Никой от вас няма доказателство, че е желал да трансформира конституцията, тъй като няма подобен план. Успокойте топката и дайте да вървим напред.
Никакви смени няма да има, няма да се поддадем на връзки извън. Реформата ще бъде направена по този метод, по който всички решим, само че всяка група взема решение кой от нея ще взе участие. Нашето схващане е дадем път на хора, които схващат от тематиката “, отсече Цонев, давайки поръчка, че няма да правят отстъпка и Пеевски остава в комисията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР