От този понеделник, 12-ти юли, всеки шофьор, който минава технически

...
От този понеделник, 12-ти юли, всеки шофьор, който минава технически
Коментари Харесай

По-скъпи екостикери за колите при годишен технически преглед от 12-ти юли

От този понеделник, 12-ти юли, всеки водач, който минава механически обзор за автомобила си, ще получава нов тип за техническа редовност - по този начин нареченият екостикер. Той ще демонстрира какъв брой нездравословни излъчвания отделя автомобилът. Това заяви в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия шефът на Агенция " Автомобилна администрация " - Бойко Рановски. Новите екостикери ще дават информация за регистрационния номер, притежателя и екологичния стандарт на колата.

Според степента на екологичност на колите от следващата година кметовете на общини ще могат да дефинират дни и зони, в които транспортните средства с по-ниска екологичност няма да бъдат допускани . Рановски уточни, че рестриктивните мерки и контролът остават в ръцете на общинската власт. По думите му, информацията за екологичната категория на автомобила ще може да се чете отдалечено от стикера, който ще се слага на предното стъкло. " Всички пунктове за годишни механически прегледи са оборудвани с механически устройства. А тези, които са декларирали нужното количество стикери, са си ги получили ", разясни Бойко Рановски.
 КПКОНПИ предлага да не се вкарват екостикери за МПС-та КПКОНПИ предлага да не се вкарват екостикери за МПС-та
Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество предлага на министъра на превоза да отп...

В умозаключение той уточни, че стикерът нараства с 3,30 лв. без Данък добавена стойност - такава е разликата сред старите и новите стикери. Т.е. с толкоз се оскъпяват консумативите в пунктовете за годишни механически прегледи на колите. Досегашната цена беше 5,50 лв.. " Годишно през подобен обзор минават към 2 000 000 коли ", уточни Рановски. Той добави, че екостикер е нужен, защото камерите не разчитат 100% регистрационните номера, изключително при неподходящи метеорологични условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР