От Топлофикация-София“ заявиха, че няма опасност от режим през лятото,

...
От Топлофикация-София“ заявиха, че няма опасност от режим през лятото,
Коментари Харесай

Извънредно заседание на Комисията по инженерна инфраструктура в СОС заради спрените доставки на газ

От „ Топлофикация-София “ обявиха, че няма заплаха от режим през лятото, само че водата може да е по-хладка
Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне към Столичния общински съвет се събира на изключително съвещание през днешния ден.

Очаква се да се срещнат с готовността на „ Топлофикация София “ ЕАД да стартира работи според спешните проекти на сдружението по отношение на преустановяването на доставките на природен газ от Русия.

По-рано през днешния ден Валентин Терзийски, член на Надзорния съвет на „ Топлофикация София “ съобщи, че все още няма заплаха софиянци да останат без топла вода или да бъде въведен режим това лято.

„ Все отново обаче сме при започване на рецесията и не могат да се дадат точни прогнози. “, разяснява той пред БТВ.

По думите на Терзийски по-скоро проблемите са свързани с подготовката за идващия отоплителен сезон, тъй като в този момент е моментът газопреносната система да бъде готова.

Той изрази вяра в идващите дни да има изясненост във връзка с доставките на газ и от кое място ще дойдат те.

„ Вариантите са два – или тръбен газ по системите, които все още действат “, разяснява той.

Терзийски разясни, че съгласно условията всички сдружения имат съответните количества, които дават отговор на пет денонощия потребление на различно гориво, което е мазут. Той обаче е замърсител на въздуха и по тази причина е ограничаването от пет денонощия.

Друга стъпка преди този момент е понижаване на температурата на водата. На въпрос ще бъде ли подхванато сходно нещо Валентин Терзийски удостовери, че това може да стане.

Преди ден кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Йорданка Фандъкова заяви, че до края на месец май са  гарантирани всички нужни количества природен газ за „ Топлофикация София “ и за рейсовете на „ Столичен автотранспорт “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР