От толкова много страхове, разочарования, болка ние не можем да

...
От толкова много страхове, разочарования, болка ние не можем да
Коментари Харесай

Да обичаш без очаквания, без претенции, без изисквания – велико!

От толкоз доста страхове, разочарования, болежка ние не можем да се отдадем напълно на магията, наречена обич. Скриваме се зад маски, играем спектакъл, забулваме се с мечти, ставаме всичко друго, само че не и обич.

Губим себе си, личната си еднаквост на любящи създания. Любовта е единственият път да отворим сърцата си. Божествената искра, посредством която се усещаме живи, е единственият метод да сме себе си, уверени, горди, обичащи… смирени.

Да обичаш без упования, без искания, без условия – велико!

Как да отворя сърцето си?

Каквото даваш, това получаваш

Любовта е огън, а всеки огън се нуждае от гориво. Зареждай се с хубаво въодушевление, измежду положителни другари, с обичани прекарвания. Изпълвай се самичък с обич – към себе си, към противоположния пол, към всички хора. Сърцето ти би трябвало да е изпълнено с любов, с цел да можеш да даваш от нея на другите. За тази цел би трябвало да се познаваш, приемаш, харесваш, обичаш. Да не се наказваш със самообвинения. Да си търпелив освен към другите, само че най-много към себе си. Не се подценявай, не се наранявай, не се омаловажавай.

Подкрепяй духа и самоувереността си с четене, креативна работа, отмора, галене, грижа за външния тип. Прави похвали. Не използвай общи изрази, а се старай те да означават някакво персонално качество на този, към който са отправени. Приемай похвали с усмивка и признателност. Подкрепяй близките с хубави думи. Подкрепяй другите да си имат вяра. В подобаващ миг изцяло е допустимо те да ти върнат жеста. Когато някой е разтревожен, печален, обезверен, кажи му, че го разбираш и че и на теб ти се е случвало сходно положение. Ако някой те подлага на критика, пробвай се да вярваш, че това не е направено от завист. Усвоявай изкуството на диалога.

Каквото привличаш, това е твоето огледало

Какви хора са в твоето поле? Виж ги добре – наподобявате си. Не ти се има вяра? Каквото привличаш – това е твоето огледало. Когато ти се променяш, няма потребност да го крещиш, да го заявяваш, задоволително е да видиш най-близките ти хора дали се трансформират дружно с теб или са си същите. Грижи се за себе си – за тялото си, за развиването си. Личностното развиване е уединен развой, само че си заслужава.

Няма по какъв начин да постигаш разнообразни резултати от досегашните, без да правиш нови и нови, разнообразни неща. Разширявай опциите си за положително показване, говорене, държание. Заобикаляй се с хора, на които се възхищаваш. Няма нищо неестествено да се разделяш с някои твои близки другари от предишното ти. Избирай приятелите си.

Каквото мислиш, става твоята действителност

Повтаряй си всеки ден мислите: „ Аз виждам обич “, „ Аз усещам обич “, „ Аз съм обич “, „ Любовта е в моите ръце “. Когато ги казваш, усети по какъв начин се изпълваш с убеденост. Позволявай си любовта да пристигна при теб, визуализирай я, кани я в сърцето си. Не се опасявай да рискуваш. Уверените хора не се опасяват от промени. Каквото идва при теб, не го пренебрегвай, не потискай страховете, не се успокоявай с изрази като: „ Не ми пука “, „ Все ми е едно “. Знай какво тъкмо искаш.

Бъди открит, вежлив, откровен, без да използваш манипулативни техники и непотребни превземки. Опитвай се да разбираш претекстовете, страстите и възприятията на другите хора. Бъди любопитен към света и хората, стреми се всеки ден да учиш нещо ново. Винаги се доверявай на своите усеща и наблюдавай по какъв метод реагира тялото ти. То постоянно дава индикация, в случай че нещо не е наред. Не идеализирай колегата си. Не прави прибързани заключения и решения въз основа на повърхностна, непълна информация. Покажи на колегата си силата, увереността, интелекта си, само че нямай задръжки да показваш и слабите си страни. Бъди открит, създавай топлота, бодрост и уют към теб.

Инфо: http://evolife.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР