От тези храни по-бързо се остаряваСъдържат много захари и солНе

...
От тези храни по-бързо се остаряваСъдържат много захари и солНе
Коментари Харесай

Спрете белия хляб, консервите и сладкото след 30-годишна възраст

От тези храни по-бързо се остарява
Съдържат доста захари и сол

Не е загадка, че след 30-годишна възраст метаболизмът стартира да се забавя и поддържането на форма става все по-трудно. Ето за какво доста експерти поучават от ранна възраст последователно да се приучите към уравновесено хранене и постоянна физическа интензивност, с цел да не се обвинявате в бъдеще за следствията от бурната младост. За да извършите това, ще би трябвало да се откажете от прекомерно висококалоричните храни.

Първата стъпка е да намалите количеството захар, което консумирате. Основният зложелател на красивата фигура и гладката кожа се крие освен в сладкишите и десертите, както всекидневно се счита. Захарта се намира в доста огромни количества в разнообразни сосове, пакетирани сокове и други на пръв взор безвредни артикули. Освен това би трябвало да спрете да ядете храни, които са прекомерно мазни - изключение вършат единствено ядките, алената риба и авокадото, защото те съдържат здравословни омега-3 мастни киселини. Има и други храни, от които би трябвало да се откажете след 30-те, в случай че желаете да останете млади и стройни. Някои са много изненадващи.

Плодово кисело мляко

Експерти от американското онлайн списание Eat This, Not That! предлагат да намалите потреблението на ароматизирано кисело мляко. Този ферментирал млечен артикул носи повече щета, в сравнение с изгода заради доста високото си наличие на захар. Например, една кофичка плодово кисело мляко може да има към 25-30 грама захар, което е цялата дневна потребност!

Зеленчукови консерви

За да спестят време, доста хора през днешния ден купуват зеленчукови консерви или подготвени супи. Несъмнено е доста комфортно, само че такива артикули нормално съдържат огромни количества сол. Излишъкът от това вещество в организма способства за прибързано стареене на кожата, както и за повишение на кръвното налягане. Освен това учените са открили, че самите консерви съдържат нездравословни химически детайли, които предизвикват рак и неплодородие.

Пуканки

Много хора считат пуканките за здравословна закуска, тъй като са направени от царевични зърна. Уви, това въобще не е правилно. Поради характерната технология на подготвяне готовият артикул съдържа рискови трансмазнини, които способстват за появяването на ужасни болести. В допълнение, пуканките също са доста питателни: една опаковка може да се съпостави с главно хранене по повод наличието на калории.

Замразени подготвени ястия

Повечето супермаркети оферират необятна гама от замразени подготвени ястия: лазаня, ризото, шницели - изборът е голям. Но тези храни носят повече щета, в сравнение с изгода: като предписание сходни артикули съдържат прекалено много сол, захар и химически добавки, които са виновни за възникването на здравословни проблеми и образуването на нежелани бръчки.

Зърнени или протеинови блокчета

Зърнените и протеиновите блокчета се продават като здравословни закуски. По принцип това е по този начин, в случай че не ви мързи да приготвите лека закуска вкъщи, като употребявате здравословни натурални съставки. Въпреки това е по-добре да избягвате купените от магазина сладкиши - можете да изучавате Менделеевата таблица по техния състав.

Студено кафе

Студеното кафе е освежаващо в горещините. Тази напитка обаче не може да се счита за здравословна: високото наличие на кофеин, захар и мляко има негативен резултат върху кожата. Освен това най-често пием студеното кафе със сламка, което води до формиране на бръчки в долната част на лицето – изключително към устните.

Бял самун

Хлябът, несъмнено, е съществена храна, само че в случай че имате опция и воля, е по-добре да се откажете от него или най-малко да го замените с пълнозърнест. Белият самун съдържа рафинирани въглехидрати, които се трансформират в захар и по-късно в глюкоза. Последната поврежда колагена, а това е директен път към бръчките.

Сладки газирани питиета



Газираните питиета съдържат цялата Менделеева таблица.

Подсладените газирани питиета са един от главните врагове на красивата и стегната фигура. Експерти от дълго време са потвърдили, че те способстват за развиването на целулит. Освен това съдържат огромна доза захар и канцерогенни багрила, водещи до неплодородие и други проблеми.

Бисквити с заряд

Много хора считат, че бисквитките със сладки пълнежи са чудесна бърза закуска. Това не е правилно: те не прибавят сила и не засищат глада, само че имат солидно количество „ празни “ калории и мазнини, които се отсрочват в проблематичните зони.

Соев сос

Много диетолози оферират да замените висококалоричните кетчуп и майонеза със соев сос. Този артикул обаче не е толкоз безопасен, колкото наподобява. Ако сте забелязали, че в последно време все по-често се събуждате с торбички под очите, може да се откажете от соевия сос, който съдържа доста сол. Както е известно, солта задържа вода в тялото - следствията от това са явни.

Подсладители

Отказали сте се от захарта, само че към момента дебелеете? Може би прекалявате с изкуствените подсладители. Всъщност изгода от тях няма: множеството са токсични. Употребата на подсладители може да повлияе неподходящо на действието на черния дроб и други жизненоважни органи. Има мнение, че някои подсладители даже способстват за развиването на меланхолия.

Маргарин

Този на ниска цена сурогат на маслото се влага в множеството подготвени печива. Няма никаква изгода от този артикул, защото се създава от хидрогенирани растителни масла. Такива мазнини способстват за развиването на сърдечно-съдови болести, атеросклероза и даже меланхолия. Освен това потреблението на маргарин форсира процеса на стареене и прави кожата по-уязвима към ултравиолетовото излъчване.

Пайове от магазина

Печени произведения, които след произвеждане могат да се съхраняват в продължение на шест месеца, няма по какъв начин да бъдат потребни за здравето и фигурата. Такива артикули нормално съдържат доста консерванти и добавки, които са рискови за здравето, в това число палмово масло.

Пушени меса



Пушените меса са цялостни с консерванти.

Не е загадка, че кренвиршите и другите салами не съдържат доста месо. Въпреки това доста хора не могат да си показват сутринта без сандвичи с тези артикули, без да се замислят, че те съдържат подобрители на усета и консерванти, които способстват за развиването на болести на стомашно-чревния тракт и даже онкология. Освен това пушената храна има неприятен резултат върху положението на кожата: заради използването на такива артикули може да възникне инфектиране на лицето (дори в случай че от дълго време сте напуснали юношеството).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР