От тази вечер започва тържественото посрещане на българския патриарх Даниил

...
От тази вечер започва тържественото посрещане на българския патриарх Даниил
Коментари Харесай

Посрещат патриарх Даниил като предстоятел на Софийската епархия

От довечера стартира тържественото посрещане на българския патриарх Даниил като Софийски митрополит.

В митрополитската катедрала " Св. Неделя " в София от 18 часа ще бъде отслужена патриаршеска вечерна работа, последвана от молитва на гроба на починалия патриарх Неофит, който се намира в притвора на храма.

Българският патриарх Даниил ще бъде посрещнат като предстоятел на Софийската епархия довечера в своето митрополитско седалище столичния храм Света неделя. След патриаршеската вечерна работа с петохлебие и литийно шествие е планувана молитва пред гроба на починалия патриарх Неофит.

" Новият Софийски митрополит и български патриарх ще отдаде дължимата респект пред гроба на блажено умрелия патриарх Неофит, тъй че евентуално самото встъпване в служба, както той загатна и на интронизацията в своето първо Патриаршеско слово, той ще продължи служението на Негово светейшество българския патриарх Неофит. Ще следва пътя, стъпките и образеца, образците на патриаршеското служение, което ние си спомняме от последното десетилетие, в което първосветителстваше патриарх Неофит ", изясни богословът доцент Костадин Нушев.

Тържествените богослужения за посрещането на патриарх Даниил като Софийски митрополит не престават и на следващия ден. В 7:35 часа в църквата Света неделя ще бъде отслужена " утреня ", а в 9:30 часа стартира светата литургия, която ще води патриарх Даниил.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР