Един от лидерите на Бригадите Изедин ал Касам - военното

...
Един от лидерите на Бригадите Изедин ал Касам - военното
Коментари Харесай

Убиха лидер на военното крило на "Хамас" при израелски удар в Ливан

Един от водачите на Бригадите " Изедин ал Касам " - военното крило на радикалната палестинска формация " Хамас ", Саид Аталах е бил погубен при израелски удар в Северен Ливан, съобщи " Ройтерс ", като се базира на днешна информация на близки до придвижването медии. Заедно с него в палестински бежански лагер в ливанския град Триполи са починали и трима души от фамилията му, прецизира организацията. Засега няма коментар от израелска страна, показва " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Бригадите " Изедин ал Касам " потвърдиха в петък вечер гибелта на различен от своите командири Захи Ясер Абд ар Разек Уфи, при израелски удар в град Тулкарем на окупирания Западен бряг. Той е управлявал мрежата на военизираното придвижване там.

В понеделник се навършва една година от началото на спора сред Израел и " Хамас ", почнал с изненадващо кръвопролитно нахлуване на палестински бойци на територията на Израел на 7 октомври 2023 година

По данни на Израел тогава са убити близо 1200 души, а към 250 заложници са отведени в плен в линията Газа. По информация на здравното министерство на " Хамас " броят на палестинските жертви при последвалото нахлуване на израелските сили към този момент надвишава 41 000 души.

Снимката е илюстратвна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР