На 9 октомври от 14 часа Федерация на транспортните работници

...
На 9 октомври от 14 часа Федерация на транспортните работници
Коментари Харесай

`Транспортни работници протестират срещу кмета на София на 9 октомври

На 9 октомври от 14 часа Федерация на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа “ провежда митинг против кмета на София Васил Терзиев. Причината е, че кметът не е спазил съглашението за съдействие, подписано на 26  февруари тази година, в което е записано, че би трябвало да се изготви и вкара бонусна система през тази година за заплащане на водачите в столичния авто- и електротранспорт. 

От синдиката упорстват тази бонусна система да влезе в действие от първи октомври, изясни за „ Хоризонт “ ръководителят Иван Кирилов.

„ Ще предприемем първа стъпка – митинг пред Столична община, след което ще се предприеме и следваща такава – за прекъсване на градския превоз, т.е. за осъществяване на ефикасна стачка. Оправданията са, че не може да обезпечи 3 300 000 лева, тъй като толкоз коства до края на годината, заради това, че страната дължи пари, заради това, че няма актуализация на бюджета, заради това че съгласно него сега надали не не е толкоз неотложно. По-скоро кметът и неговата администрация по-скоро желаят да ни препратят в 2025 година и там да се вкара системата, с което да заместят вероятно бъдещо нарастване на главните заплати – нещо, което не бихме приели по никакъв метод и нещо, на което служащите ще се опълчват “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР