От тази вечер и през следващите няколко дни времето ще

...
От тази вечер и през следващите няколко дни времето ще
Коментари Харесай

Времето се влошава – повече екипи на Пътна полиция по улиците за превенция

От довечера и през идващите няколко дни времето ще се утежнява. Очакват се превалявания от дъжд, които ще минават в сняг. В тази връзка от Пътна полиция приканват водачите да плануват изискванията на пътя, да са деликатни и да съблюдават нужната отдалеченост.

„ Нашата концепция е да окажем предпазен резултат на водачите, като ги осведомяваме. Контролът ще бъде във всяка една точка в страната. Предимно ще се употребяват техническите средства за надзор за скорост. При очевидни нарушавания на пътя водачите ще бъдат спирани, с цел да бъдат тествани от контролните органи и глобени на място “, сподели основен контрольор Николай Крушарски от ГДНП.



„ Всички екипи на Пътна полиция ще наблюдават за тези нарушавания. Ще има и спомагателни екипи, които да отработват леките пътни произшествия, с цел да не се получава закъснение “, изясни той.

Най-опасните сектори са най-вече планинските, както и проходите и автомагистралите. На автомагистралите трафикът се чака да бъде претрупан и по този начин заплахата от произшествия е по-голяма.

„ Когато виждат полицейски коли на улицата, водачите приспособяват придвижването си, по-внимателни са и се преценяват с изискванията. Целта ни е не толкоз да направляваме и глобяваме, а да сме на пътя, с цел да покажем на водачите, че би трябвало да бъдат деликатни. Основната цел е да окажем предварителна защита на самите водачи “, сподели комисар Крушарски.

През празничните дни до 3 януари са открити над 33 000 нарушавания за превишена скорост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР