От тази седмица в страната е налична педиатричната ваксина Comirnaty

...
От тази седмица в страната е налична педиатричната ваксина Comirnaty
Коментари Харесай

МЗ: Налични са COVID ваксини за най-малките - Здраве

От тази седмица в страната е налична педиатричната ваксина Comirnaty 3 микрограма/доза концентрат за инжекционна дисперсия (3 микрограма/доза) за първична имунизация против COVID-19 за деца на възраст 6 м. – 4 година, оповестиха от здравното министерство.

Ваксината съдържа истинския вариант на SARS-CoV-2. Схемата на използване се състои от три дози, като втората доза се ползва 3 седмици след първата доза, а третата доза се ползва минимум 8 седмици след втората доза.

Ваксините ще се ползват в избрани от РЗИ лечебни заведения за имунизация на деца след авансово записване, като информация за тях е налична на интернет страниците на инспекциите.

Също от тази седмица разполагаем на жителите e и рекомбинантна ваксина против COVID-19, която се ползва като спомагателна (бустерна) доза: VidPrevtyn Beta на производителя Санофи-Пастьор . Ваксината е утвърдена за приложение единствено за лица на и над 18 година и се ползва след най-малко 4 месеца от приключена първична имунизация или бустерна доза.

Ваксините ще се ползват в избрани от РЗИ лечебни заведения след авансово записване, като информация за тях е налична на интернет страниците на инспекциите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР