От тази седмица Швейцария денонощно ще охранява въздушното си пространство,

...
От тази седмица Швейцария денонощно ще охранява въздушното си пространство,
Коментари Харесай

Швейцария започва денонощно да охранява въздушното си пространство

От тази седмица Швейцария непрекъснато ще охранява въздушното си пространство, оповестиха от въоръжените сили на страната, предават международните информационни организации.

Преди близо седем години при случай страната не съумя да изпрати изтребители в отговор на отвличане, осъществено извънработно време.

От 31 декември два изтребителя Ф-18 ще са разполагаем 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата за отбрана на въздушното пространство на дребната страна, разясниха от армията и допълниха, че ще се подсигурява сигурността и суверенитетът на швейцарското въздушно пространство.

Планът за увеличение отбраната на швейцарското въздушно пространство бе импортиран в Народното събрание през 2009 година, а пет години по-късно случай подчертава върху неналичието на непрекъсната отбрана.

През февруари 2014 година водач на Ethiopian Airlines отвлече пътнически аероплан с 202 пасажери от Адис Абеба за Рим и го приземи в Женева. Той похитил самолета, до момента в който капитанът бил в тоалетната.

Италиански и френски изтребители ескортираха самолета в техните въздушни пространства. Въпреки че водачът незабавно оповестил, че желае да приземи самолета в Швейцария, където по-късно споделил, че е желал да потърси леговище, самолетите Ф-18 и Ф-5 от швейцарските Военновъздушни сили останали на земята. Тогава швейцарските Военновъздушни сили обясниха, че това се е случило, тъй като самолетите са употребявани единствено по време на работно време.

След случая швейцарският парламент излезе с проект последователно да се усили отбраната на въздушното пространство и Военновъздушни сили да са способни да подвигат два изтребители в границите на 15 минути след подаване на паника.

За плана са открити близо 100 нови работни места.

Новата система ще коства по 34 милиона щатски $ на година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР