От тази нощ Албания затвори всички сухопътни ГКПП със съседните

...
От тази нощ Албания затвори всички сухопътни ГКПП със съседните
Коментари Харесай

Масови ограничения в Европа за придвижване между държавите

От тази нощ Албания затвори всички сухопътни Граничен контролно-пропусквателен пункт със прилежащите страни за всевъзможен тип публичен и частен превоз до второ разпореждане. Мярката не визира превоза на артикули.

Вчера държавното управление на Сърбия разшири листата на страните, от които не пропуща жители, идващи от тяхна територия. Мярката е за идващите от Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция и Швейцария. Те няма да бъдат допускани да минават на територията на Сърбия, в това число пренос.

Тези страни допълват досегашния лист, състоящ се от Италия, Иран и Румъния, както и от обособени градове и провинции на Китай и Република Южна Корея.
Министерство на външните работи: Ще помогнем на българите, блокирани на хърватско-сръбската граница До блокадата се стигна, откакто Сърбия разшири листата на страните, от които не позволява даже и директно прекосяване
От 16 ч. през вчерашния ден Румъния краткотрайно затвори следните Граничен контролно-пропусквателен пункт с България: „ Черна вода – Кардам “, „ Добромир – Крушари “, „ Липница – Кайнарджа “, „ Свищов – Зимнича “ (повреда във фериботна връзка), „ Турну Мъгуреле – Никопол “, „ Бекет – Оряхово “.

Букурещ затваря и Граничен контролно-пропусквателен пункт със Сърбия, Унгария, Украйна и Молдова. Мярката е за период от 30 дни.

Към момента няма ограничаващи ограничения за влизане, излизане и директно прекосяване през португалска територия. Има възбрана за слизане на португалска земя за всички жители от акостиралите плавателни съдове, с изключение на за жителите и дълготрайно пребиваващите в Португалия. Автономна област Мадейра затваря изцяло своите пристанища.

Очаква се въвеждане на граничен надзор с Испания.
От 8 часа на 16 март Норвегия затваря всички летища и пристанища. Ще бъде засилен и граничният надзор. Норвежките жители, намиращи се в чужбина, ще могат да се завърнат вкъщи, като се приканват да създадат това допустимо най-бързо.

Остава в действие мярката жителите, идващи в Норвегия от страни отвън скандинавските страни, да са под домашна карантина за период от 14 дни, като карантината важи и за прибиращите се и от Дания и Исландия.

Външното министерство на Норвегия през днешния ден прикани жителите да не пътуват в чужбина, в случай че нямат основателна причина за това. На интернационалните летища в страната се изисква доказателство от всеки чужденец, че има обезпечено място, където да е под карантина или би трябвало да напусне страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР