От тази година турнирите в Големия шлем най-сетне ще имат

...
От тази година турнирите в Големия шлем най-сетне ще имат
Коментари Харесай

Турнирите от Големия шлем с еднакъв формат на финалния сет


От тази година шампионатите в Големия шлем най-накрая ще имат безусловно идентичен формат във връзка с определянето на спечелилия при съдбоносен сет. При 6-6 в трети сет при дамите и пети при мъжете към този момент ще се играе съдбоносен тайбрек, който ще бъде до 10 точки. Това на процедура значи, че Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open ще одобряват формата, който в последните години се употребява сполучливо на Australian Open.

Решението става факт след съвещания с WTA, ATP и ITF и се взима на база на желанието за уеднаквяване на разпоредбите в шампионатите от Големия шлем, както и за по-голяма изясненост за почитатели и играчи.

Форматът ще важи за всички мачове от квалификации и съществена скица при мъжете и дамите, както и при юношите и състезателите с инвалидни колички като влиза в действие още от Ролан Гарос.

Към момента смяната е във фаза на експериментален интервал до края на годината, а по-късно може да бъде взето решение за непрекъснатото ѝ въвеждане.

До този миг четирите шампионата от Големия шлем на процедура имаха четири разнообразни формата на свършек на финалния сет. Ролан Гарос бе единственият останал шампионат, в който се играеше до два гейма разлика. На Уимбълдън бе общопризнат вид на игра до 12-12 гейма в решителния сет и тайбрек до 7 точки, в случай че се стигне до подобен резултат. US Open бе първият шампионат, който бе въвел тайбрек във финалния сет като досега той бе общоприетият подобен до 7 точки.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР