От Табак Трафик“ нямат претенции към Община Русе за заплащане

...
От Табак Трафик“ нямат претенции към Община Русе за заплащане
Коментари Харесай

Концесионерът на 130 спирки в Русе се отказва от тях, иска прекратяване на договора

От „ Табак Трафик “ нямат искания към Община Русе за възнаграждение на обезщетение

Концесионерът на 130 спирки в Русе е изискал с писмо до Община Русе приключва на контракта. Изпълнителният шеф Цветан Нейчев моли да бъдат инициирани дейности от Община Русе за приемане на предлагането от страна на „ Табак Трафик “ ЕАД за преустановяване действието на Договора за концесия от 23.04.2012 година по взаимно единодушие. Тази точка ще бъде разисквана на сесията на Общинския съвет през февруари, написа.

Концесията бе предоставена за период от 15 години от 03.10.2012 година, като от влизане в действие на контракта до сегашния миг концесионерът „ Табак Трафик “ ЕАД извършва своите отговорности, съгласно контрактуваните клаузи.

През първите три години от периода на контракта той е направил вложения общо в размер на 945 515,88 лв..

Към сегашния миг, в бюджета на Община Русе са постъпили доходи от концесионни хонорари от „ Табак Трафик “ ЕАД общо в размер на 563 684,33 лв..

Предложението на концесионера „ Табак Трафик “ за преустановяване на контракта е стимулирано с невъзможността сдружението да възобнови комерсиалната си активност, запазвайки позитивен стопански баланс от концесионната активност. При преустановяване на концесионния договорконцесионерът е задължен да съобщи обекта на концесията – елементи от имоти-публична общинска благосъстоятелност, дружно с разположените върху тях 130 бр. спирки на всеобщия градски превоз на територията на Русе и други усъвършенствания (в това число павилиони за комерсиална активност и построена инфраструктура), ситуирани в Зона 1.

Концесионерът е заявил, че няма искания към Общината за възнаграждение на обезщетение.

В съглашението ще бъдат упоменати и всички отговорности на концесионера „ Табак Трафик “, планувани в концесионния контракт, в периодите, произлизащи от неговото преустановяване:
окончателното заплащане на годишното концесионно заплащане за 2022 година в размер на 61 652,66 лева;плащане (авансово) на годишното концесионно заплащане за годината на преустановяване на контракта – 2023 година, изчислено от 01.01.2023 година до датата на преустановяване на концесионния договор;разходите за ел. сила за рекламно-информационни детайли (РИЕ), представляващи уреди към спирконавесите до датата на преустановяване на концесионния контракт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР