От столичната РЗИ са се обадили официално на зам.-председателя на

...
От столичната РЗИ са се обадили официално на зам.-председателя на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин няма да бъде карантиниран

От столичната РЗИ са се обадили публично на зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин във връзка с присъединяване му в КСНС при президента през вчерашния ден.

След съвещанието, траяло шест часа, стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е дал позитивна проба за COVID-19. 

От РЗИ са уведомили Вигенин, че няма да го слагат под карантина, защото е преболедувал COVID-19 в рамките на три месеца преди съвещанието и не попада в обсега на заповедта на здравния министър.

" Правилата важат за всички. Очевидно не давам отговор на изискването за карантиниране и не преставам да извършвам функционалностите си, несъмнено със особено внимание ", съобщи зам.-председателят на Народното събрание пред Би Ти Ви.

Той счита да се тества всеки ден през идващите дни, с цел да е сигурен, че няма да сложи под риск себе си и своите близки.

Кристиан Вигенин вече е направил един тест, който е негативен.

Останалите участници в КСНС се самоизобираха - президентът Румен Радев, министър председателят Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова, финансовият министър Асен Василев, както и сътрудниците му Бойко Рашков на Министерство на вътрешните работи и Стефан Янев на защитата. Самоизолация са си наложили и шефовете на парламентарните групи на ГЕРБ и " ИТН " - Десислава Атанасова и Тошко Йорданов. Така е постъпил и ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов си е направил бърз тест, който е негативен, само че той въпреки всичко съобщи, че ще се подчини на разпореждането на СРЗИ. Няма информация по какъв начин е решил да постъпи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР