От средновековния хълм Царевец във Велико Търново в петък стартира

...
От средновековния хълм Царевец във Велико Търново в петък стартира
Коментари Харесай

От Царевец в Търново стартира Европейското първенство по ориентиране за младежи

От средновековния рид Царевец във Велико Търново в петък започва Европейското състезание по насочване за младежи. 500 състезатели от 35 страни се включиха в спринтовата конкуренция, провела се из крепостта и в региона на площад „ Цар Асен I ”. Първенството продължава до 1 юли, а формалното разкриване е този следобяд на сцената на Летния спектакъл във Велико Търново, където ще има дефиле на всички участници.

Сред спортистите има състезатели както от цяла Европа, по този начин също от Съединени американски щати, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разграничени в четири групи – момчета и девойки до 16 годишна възраст; мъже и дами (16-18 г.). България е показана от 15 състезатели и двама треньори.

На 30 юни конкуренцията продължава в региона на село Мийковци, община Елена, а ден по-късно са финалите на щафетните игри, които ще бъдат край Петропавловския манастир.

Европейското състезание е проведено от Българската федерация по насочване, Спортен клуб „ Трапезица – 1954 “, Туристическо сдружение „ Трапезица – 1902 “, общините Велико Търново, Елена и Лясковец. Крепостта Царевец е оценена като една от най-хубавите в цяла Европа местоположения за спортната дисциплинираност, поради характерностите на терена, показаха уредниците.
 4-10  3-16  1-19
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР