От Специализирана прокуратура съобщиха, че анализът на документите иззети от

...
От Специализирана прокуратура съобщиха, че анализът на документите иззети от
Коментари Харесай

Обвиняват служител на Община Варна в корупция заради доставката на електробуси

От Специализирана прокуратура оповестиха, че анализът на документите конфискувани от Община Варна през вчерашния ден, съдържа задоволително данни за съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Припомняме, че КПКОНПИ извърши инспекция по сигнал за нарушавания при избора на реализатор на публичната поръчка за доставката на 60 електроавтобуса и съоръжение за тях. Тя е на обща стойност 85 милиона лв..

Вчера преписката по случая е била разпределена на инцидентен принцип на прокурор от Специализирана прокуратура и той е образувал досъдебно произвеждане. В постановлението е разказано, че сред 25 октомври 2019 година и 21 юли 2021 година длъжностно лице на виновна позиция в Община Варна е нарушило служебните си отговорности при възлагането и осъществяването на плана „ Екологично чист превоз за Варна “, като задачата е била материално облагоделстване.

Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ при Специализирана прокуратура, като са дадени инструкции за осъществяване на съответни дейности по следствието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР