От София до Лондон за два часа с влак или

...
От София до Лондон за два часа с влак или
Коментари Харесай

От София до Лондон за 2 часа с влак?

От София до Лондон за два часа с трен или единствено за половин час до Варна. Това не е научна фантастика, а към този момент съвсем действителност с най-новата технология за превоз, наречена хайпърлуул (свръхбързо пътуване).

Как наподобява превозът на бъдещето и по какъв начин той ще промени обществото ни?  

Времето е пари, а с към този момент съвсем митичния нов транспорт времето се редуцира трагично - Лос Анджелис-Лас Вегас за 30 минути, Лондон.Единбург за 41 минути, а от Дубай до Абу Даби единствено за 12 минути. Това би трансформирало коренно разпоредбите на играта в света. Неслучайно огромните компании се състезават да трансфорат новата технология в действителност. За първи път я загатва Илон Мъск.„ Това на процедура е наземен превоз, който се движи със скоростта на аероплан - 1300 км в час в тръби с условия на вакуум ”, споделя Джон Майлс, професор в университета " Кембридж ".

Това изложение звучи необикновено, само че е изцяло допустимо. Ричард Брансън сътвори компания, която съумя да направи първи тест с превоза.

„ Ние сме единствената компания в света, основала тестови полигон в Невада. Доказали сме, че всичките ни системи работят изрядно във вакуумна среда ”, споделя мениджърът Хари Далиуал.

За градежа на новия превоз са нужни големи разноски, политическа воля и земя. Дубай разполага и с трите.

Системата хайпърлууп ще добави 1% към Брутният вътрешен продукт в региона, където работи. Тайната й е магнитната левитация. Когато се извърнат полюсите на два магнита, те се отблъскват. На релсите на новите влакове също има магнити с обърнати полюси. Моторите на влаковете употребяват технологията на магнитните талази. Тъй като влакът не допира релсите няма търкане, а това води и до доста увеличение на скоростта. Този нов тип превоз би трансформирал обществото фундаментално.

" Много хора считат, че тези планове в никакъв случай няма да се осъществят, само че доста хора са казвали също и че индивидът в никакъв случай няма да полети. По мое мнение това ще стане, а измененията в живота ни могат да се съпоставят с тези от изобретяването на жп линиите ”, изясни проф. Джон Майлс.

София - Варна за 2 часа с трен - в този момент наподобява немисилимо, само че съгласно Ричард Брансън този превоз ще може да употребяваме доста скоро - до 20 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР