От собственик на училищни лавки до участие в голямата измама

...
От собственик на училищни лавки до участие в голямата измама
Коментари Харесай

Настимир Ананиев – от собственик на училищни лавки до роля в голямата измама с криптопирамидата Nexo: Разкритията на Григор Лилов

От притежател на учебни лавки до присъединяване в огромната машинация с криптопирамидата Nexo. Вижте разкритията на Григор Лилов за „ обекта на политическа бухалка от родната прокуратура и Министерство на вътрешните работи “, както самичък се назова депутата Настимир Ананиев, фигура №1 в днешния политически ден.

SafeNews разгласява поста на Григор Лилов без редакторска интервенция:

След кокиновия транспортен съд в Бургас и автобуса му във Варна
ДЕПУТАТА НАСТИМИР АНАНИЕВ – ОБЕКТ
НА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД ЗА „ БЕЛОТО ”
.
Във връзка с голям брой журналистически запитвания за осъществявани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ дава следната информация (цитирам):
–––––––––-

СГП извършва Европейска заповед за следствие /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, по отношение на следствие за

* проведена незаконна група;
* противозаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества;
* изпиране на доходи, добити от престъпление;
* с присъединяване на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.
В тази връзка СГП е поискала позволение от Софийски градски съд /СГС/ за осъществяване на претършуване и изземване на адреси на територията на гр. София. На съображение издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил осъществяването на процесуалните дейности, в чиято реализация вземат участие и органите на Министерство на вътрешните работи.
––––––––––––––––––––––––––––

Обиските и претърсванията бяха осъществени на адреси на компании на депутата Настимир Ананиев – на бул. „ Александър Стамболийски “ 84 и ул. „ Парчевич “ 41 в София

Депутатът обаче съобщи, че полиция е влезнала единствено в един офис на негова компания и и сподели, че тя не е обект на следствие от страна на Белгия.
.
Настимир Ананиев е притежател на две компании – „ Анимекс “ и „ Слийв Блум “, които са регистрирани на първия адрес.
Едната компания е с предмет на активност съвсем всичко, а втората е счетоводна къща. Управители на сдруженията са бащата на депутата от ПП-ДБ – Анани Ананиев и брачната половинка му Петя Ананиева. Третата компания е „ Келтик Дриймс “, което се занимава с недвижими парцели. Партньорите му там са ирландски жители.

На същия адрес на бул. „ Стамболийски ” е компания, обвързвана с криптопирамидата „ Nexo ” – „ Форекс капитал ”, в която преди време Ананиев също участваше.

======================
Настимир Ананиев е роден на 17 юли 1975 година в София.
Роднина е на някогашната видна деятелка, депупатка, вицепремиерка на БКП/БСП Нора Ананиева.
Негов родственик е и Кирил Ананиев – закрепостен зам.министър на финансите в държавните управления на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, на служебни кабинети, министър на опазването на здравето, а също по този начин министър на финансдите при последното държавно управление на Бойко Борисов,
.
✔През 2014 година Ананиев става народен представител от Реформаторския блок (коалиция на „ Демократи за мощна България ”, „ България на жителите ” на Меглена Кунева, Съюз на демократичните сили, „ Народна партия Свобода и Достойнство и Български аграрни национален съюз), която е част от ръководството на Бойко Бориков и ГЕРБ. Тогава е и ръководител на Комисията по превоз и известия на Народното събрание.
✔През 2018 година основава партия „ ВОЛТ ”.
✔На първите и вторите парламентарни избори през 2021 година тя е част от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ на Майчето Манолова.,
✔На третите избори през ноември 2021 година става мандатоносител на Промяната и надлежно – техен народен представител в Народното събрание.
✔Сега е заместник-председател на парламентарната група на ПП-ДБ, заместник-председател на Комисията за превоз и известия и член на краткотрайната комисия за Нотариуса.
.

Настимир Ананиев е притежател на две компании – „ Анимекс “ и „ Слийв Блум “, съучастник в сдружението „ Келтик Дриймс “, а преди настоящето му депутатство е взел участие в 13 компании.

Бил е член на съвета на шефовете на компанията „ Нефтогазсервиз “ дружно с съветски жители.
.
Покрай абсурда с интернационалната криптопирамида „ Nexo ” нашумя общата му компания „ Форекс капитал ” с Анатолий Тренчев (и Коста Кънчев) – основни фигури и създатели на тази конструкция.

Тогава той трансферира дяловете си на белгийския жител Ян Хойвелманс. (прокуратурата в края на мин. година приключи следствието у нас против „ Nexo ”|

На този линк са няколко поста от мое следствие за „ Nexo ”
https://www.facebook.com/profile/100003178455564/search/…
.

Бизнесменството му започва от учебни лавки.

Във връзка с тях има застрашителен скандал, подаден до органите на Министерство на вътрешните работи от родители, написаха преди време някои медии (например „ Народ ”), който се разясняваше и в обществените мрежи.
Но на никое място не бяха посочени документи, което слага под подозрение версията в тези изявления.
=
Самият Настимир Ананиев съобщи, че е обект на политическа бухалка от родната прокуратура и Министерство на вътрешните работи.
(горкият – обърка ги с страната Белгия)

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР