От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с

...
От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с
Коментари Харесай

Обмислят край на извънредното положение преди 13 май! Борисов: На всички им писна!

 От идната седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не разрешават скупчване на групи. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов инспектира градежа на Автомагистрала " Хемус " в сектора сред Белокопитово и Буховци. С него беше заместник-регионалният министър Николай Нанков. 

Кабинетът обмисля унищожаване на изключителното състояние преди 13 май. Борисов посочи, че към този момент е предоставено на юристите да проучат по какъв начин да стане това.

" Обмисляме закон, който да задължава да вземем за пример носенето на маски. Защото е потвърдено, че маските оказват помощ. За банките - да могат заемите да не се изплащат в периодите и ", разяснява министър-председателят.

" Ако по този начин продължи, съм упълномощил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не разрешават скупчване. Възложил съм да ми създадат разбор, в случай че едно семейство се реалокира на вилата си или в малко хотелче, къща за посетители, по този начин изолирани, както са в Шумен, да вземем за пример, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя ", разяснява министър председателят.

" За всеки момент сме подготвени да облекчим това, което може, само че би трябвало да си партнираме ", безапелационен бе министър-председателят, само че това би трябвало да стане системно. Той разяснява, че България  е като изолиран остров, само че е  " хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане ", с цел да се види, че обстановката е сериозна.

Премиерът разяснява, че на всеки му омръзва, защото към този момент това продължава повече от 40 дни и ще се мисли последователното облекчение, " с цел да не психясват хората ". И съобщи, че изключителното състояние не дава някакви пълномощие на управляващите.  " Това са нелепости за следенето на жители ", отбеляза още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР