От следващата седмица автобусни превозвачи започват поетапно повишение на цените

...
От следващата седмица автобусни превозвачи започват поетапно повишение на цените
Коментари Харесай

Билетите за автобус поскъпват с 50 процента |

От идната седмица автобусни превозвачи стартират поетапно покачване на цените на билетите - както за градските, по този начин и за междуселищните пътувания.

Като аргументи от сектора показват коронакризата, пониженият брой пасажери и високите цени на горивата.

От Конфедерацията на автобусните превозвачи са разговаряли с министъра на превоза Николай Събев и имат неговото утвърждение, с цел да може да се облекчи бюджета, изясни Магдалена Милтенова ръководител на Конфедерацията. Тя сподели още, че и това покачване на цените за транспорт, което ще е с към 50 % и то на местата където това е допустимо, няма да реши казуса и бизнеса ще продължи да изпитва компликации, поради високите цени на горивата и изключително на метана.

„ Знаете, че за междуселищните автобусни линии не беше гласуван бюджет в Закона за бюджета, тъй че ние нямаме никаква друга опция сега, с изключение на да стартираме поетапно увеличение на цените. Не на всички места цената на билетите ще бъде повишена, по тази причина споделям, че това, най-вероятно, ще се случва поетапно. Ще продължим диалозите в тази посока с Министерство на превоза, надлежно финансите, за подкрепяне на автобусните транспорти, междуселищни автобусни линии, тъй като там казусът е още по-сериозен. Знаете, че там няма финансиране, по този начин или другояче “, сподели Милтенова, представена от БНР.

От сектора чакат поддръжка от страната, с цел да може хората от обитаемоте места да имат обезпечена транспортна услуга и покачването на цената за транспорт да е минимално за пасажерите.

„ Ще дам образец с Благоевград. Благоевград работи на цена от 0,80 лева от доста години. В момента там следва нарастване на цената. Цената ще бъде 1,20 лева, само че сами разбирате, че това също е извънредно незадоволително, поради разноските, които ние генерираме “, показва Милтенова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР