От сектор Транспорт поискаха увеличение на заплатите и заявиха готовност

...
От сектор Транспорт поискаха увеличение на заплатите и заявиха готовност
Коментари Харесай

От КНСБ за бюджета: От 1-2 седмици държавата гори! Ще следим депутатите от прозорците им

От бранш Транспорт желаеха нарастване на заплатите и обявиха подготвеност за митинги в цялата страна. Става дума за спомагателни 37 милиона лв. в държавния бюджет за следващата година. Искането е за сред 15 и 30% според от мястото, където се работи, посочи пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ.
Капитанов назова това „ първа крачка към нещо, което зрее, едно предизвестие “, което се насочва към ръководещите.
„ Всичко е в ръцете на ръководещите. Комуникация има. КНСБ осъществя срещи с всички парламентарно показани партии. Депутатите от разнообразни партии поеха задължения и се надяваме да удържат на думата си. “
„ Идват празници, само че идват и делници. Нас не ни тормози, че идват празници, тъй като след празниците идват делниците. Тези хора няма по какъв начин да не престават да живеят в тези условия. Не единствено превозът, други браншове също излизат на митинги. От седмица-две страната гори “, сподели синдикалистът.
Щом хората на културата доближиха до конфликти с жандармерията, представете си какво ще създадат миньорите, пътните служащи, водачите, разяснява Капитанов в предаването „ Преди всички “.
Според вицепрезидента на КНСБ „ напрежението в цялата страна е неудържимо “, по тази причина синдикатът подхваща народен митинг на 18-и декември, когато парламентарната бюджетна комисия ще гледа Бюджет 2024 на второ четене.
„ Вече нямаме различен избор. Не чакаме отговор. Чакаме гласуването на депутатите. Ние ще ги следим от близко, тъкмо под прозорците им, с нашия народен митинг. “
Работещите в бюджетния бранш, които стачкуват, желаят сред 150 и 200 лв. в допълнение върху приходите им за идната година, заключи Тодор Капитанов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР