От Секретариата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и

...
От Секретариата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и
Коментари Харесай

Правителството одобри намерението на България за присъединяване към Препоръка на Съвета на ОИСР

От Секретариата на Съвета на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) е отправена покана към Република България да се причисли към всички рекомендации на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, които ще бъдат утвърдени на идната среща на Съвета на 9-10 юни 2022 година

В отговор на поканата се чака българската страна да съобщи желанието си за присъединение към рекомендацията и по време на приемането й от Съвета дружно с членовете на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Една от показаните рекомендации, ободрени на равнище комитет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз е обвързвана с дребните и междинните предприятия и предприемачеството.

С днешното Решение на Министерския съвет се утвърждава желанието на Република България за присъединение към Препоръка на Съвета на Организацията за икономическо съдействие и развиване по отношение на политиката за дребните и междинните предприятия и предприемачеството.

Политиката за поощряване на дребните и междинни предприятия в България се реализира според Закона за дребните и междинните предприятия посредством „ Национална тактика за дребните и междинните предприятия“ 2021-2027 година Този дълготраен стратегически документ е в основата на националната политика на България за дребните и междинните предприятия (МСП) за идната многогодишна финансова рамка 2021-2027 година и дефинира националните цели и ограничения за поддръжка на дребните и междинните предприятия и за възстановяване на бизнес средата.

Присъединяването на България към рекомендацията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще спомага за синхронизиране на националната политика за МСП с тази на Организацията за икономическо сътрудничество и раз във връзка с дребните и междинните предприятия и предприемачеството. България ще има опция да обмени положителни практики в региона на дребните и междинните предприятия с развити стопански страни.

Същевременно изразяването на поддръжка към плана на Препоръка демонстрира ясно устрема на България да се причисли към Организацията за икономическо сътрудничество и раз като обвърже посредством целенасочени дейности своята политика в региона на дребните и междинните предприятия с тази на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР