От седмица централният плаж в Созопол е преграден с триметрова

...
От седмица централният плаж в Созопол е преграден с триметрова
Коментари Харесай

Продължават протестите в Созопол заради триметровата пясъчна дига

От седмица централният плаж в Созопол е заграден с триметрова пясъчна дига с дължина близо 500 метра. Дигата е издигната от компанията концесионер на плажа. След провокираната от жителите на античния град инспекция от Басейнова дирекция се оказа, че багерът е изгребвал пясък от морето, което е безусловно неразрешено от закона, предава Българска национална телевизия.
Вижте по какъв начин реагираха жители на Созопол:

" Обясняват, че това е за положителното на заведенията, които са тук, за вълните, които вероятно биха им предизвикали някакви вреди. Аз съм разхождана тук от майка си, разхождала съм сина си. Искам да ми се изясни обикновено за какво. Навремето идвахме на плажовете просто по една хавлия. Искам да ми се изясни за какво, то е разорано, то е грозно - това е планина ".

Човек, живял в чужбина пък описа, че тази дига е за отбрана на заведенията и това е процедура, която е виждал и в другите страни.

" Погледнете плажа, нали не може с АТВ, само че с екскаватор може ли? Нали разчитаме на природата, за какво не я оставим да си прави работата? ", попита различен протестиращ.

" Изключителната държавна благосъстоятелност е плажът, плажната линия и крайбрежието, на никое място не написа, че заведенията са изключителна държавна благосъстоятелност. Тази китайска стена е направена със загребване от водата, от пясъка вътре в морето. И ние изрично не желаем такава дига ".

Точно това е заключението и на Басейнова дирекция, които през вчерашния ден направиха инспекция. Те обявиха, че е има административно наказване за концесионера. Нарушението е, че този пясък е изгребан от водата, другояче такава процедура съществува по цялото Черноморие зимно време да се издига такава дига, само че тя се прави нормално от пясъка от самия плаж. Хората не престават да се вълнуват и да събират подписка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР