От съвсем скоро в жълто-черния пловдивски тим блести холандското лале

...
От съвсем скоро в жълто-черния пловдивски тим блести холандското лале
Коментари Харесай

Холандско лале блести в Ботев Пловдив

От напълно скоро в жълто-черния пловдивски отбор свети холандското лале Филип ван Арнем. Той е роден на 24 август 1996 година в град Валвийк. Двадесет и две годишният е младеж на Вилем ll и Валвайк, а преди да пристигна в България, играе за елитния словашки Апелативен съд Тренчин, който е учреден през 1992 година и в историята си е повторен първенец на словашкото състезание.

„ Аз играх последно в Словакия, а не в родината си, по тази причина за мен бе по-лесно да направя тази крачка и да отида в друга страна. От Ботев ми се обадиха и ми обясниха обстановката, споделиха ми какво оферират, т.е. какво могат да ми дадат, и ме убедиха да взема това решение и да дойда в България “ - изяснява Филип.

Полузащитникът споделя, че за дребното време, в което играе за Ботев, получава цялостна поддръжка от съотборниците си, които сполучливо го приобщават към колектива.

„ Качеството на игра в Ботев е на доста високо равнище. Отскоро съм тук, само че оставам с доста положителни усещания. Мисля, че моите умения ще добавят добре действието на отбора. Постоянно се усъвършенстваме на терена и съгласно мен този сезон ще бъде доста мощен за нас “ - твърди младежът.

Холандецът е изиграл единствено един сериозен мач до момента и споделя, че атмосферата му е допаднала доста. Засега обаче не може да даде оценка за българското състезание, тъй като е прекомерно рано. Настроен е оптимистично, само че с цел да е по-точен в думите си, би желал да изчака с преценката си до зимата, когато ще е натрупал по-солиден опит на пловдивски терен.

А в града под тепетата Филип се усеща отлично.

„ Пловдив е ужасно хубав град. Намерих си съвсем незабавно апартамент, който да усещам като собствен дом. Той е на оживено и отзивчиво място и от него елементарно се намират положителни места за вечеря и разходки “ - споделя спортистът.

Филип споделя, че храната тук не се разграничава доста от тази в Словакия, въпреки всичко става въпрос за славянска кухня. Все още му следва да опита шопска салата, кебапчета и кюфтета, само че споделя, че най-вече е слушал за прословутата ни шкембе-чорба.

В свободното си време полузащитникът обича да разпуска у дома. Друго обичано занятие за него са диалозите по интернет с околните му от Холандия. От време на време играе и на плейстейшън игри, само че си признава, че се отдава повече на интензивните тренировки, с цел да е постоянно във форма. Като кадър на холандската школа, държащ на кариерата си, той загатва легендата Йохан Кройф.

„ Йохан Кройф за жалост не е измежду нас, само че той беше необикновен футболист. Цялостната философия на холандския футбол се гради върху неговата идеология ​- доста подавания и последователно изнасяне на топката са в основата на градивния футбол. Аз също пропагандирам тази философия “ - твърди Филип.

Футболен кумир за полузащитника постоянно е бил Шави Иниеста. От родните тимове поддържа Ботев Пловдив, от холандските - Аякс, а в международен мащаб е огромен почитател на Барселона.

В близко бъдеще би желал да се развие сполучливо в жълто-черния пловдивски отбор.

„ Искам да надграждам себе си, да покажа най-хубавото и да играя във всеки мач. Като тим желая да печелим колкото се може повече точки, с които да се изкачваме напред в класирането и да радваме почитателите. "

В бъдеще мечтае да развие до такава степен кариерата си, че да играе някой ден за Барселона. Признава, че това за момента е нереалистично. Сега би желал да бъде жив и здрав и най-много благополучен.

" Просто желая да бъда благополучен в цялостния смисъл на думата. Радостта съгласно мен е най-важното нещо в живота " - усмихва се Филип. Съвсем скоро младежът чака приятелката му да пристигна в България и двамата да прекарват време дружно. С това щастието му би било цялостно.

А до тогава заниманията му в Пловдив ще се въртят към тренировките и свикването с новата конюнктура. Холандецът към този момент знае няколко думи на български.

" Думата " самичък " е същата като на моя език. Числата от 1 до 10 също са доста близки и лесни за научаване. Засега обаче мога да споделям единствено " и тва " и " друга страна " - смее се футболистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР