От сателитни снимки се вижда отвлечения товарен кораб Galaxy Leader

...
От сателитни снимки се вижда отвлечения товарен кораб Galaxy Leader
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс показа къде се намира кораба с отвлечените български моряци

От сателитни фотоси се вижда отвлечения товарен транспортен съд Galaxy Leader на котва покрай пристанището Ходейда в Йемен. Това е на към 430 морски благи югоизточно от местоположението, което плавателният съд е подал като информация за последно, преди да бъде взет на абордаж от йеменските бунтовници в неделя, написа американският вестник The New York Times, съобщи  

Припомняме, че на борда му има двама българи - капитанът и първият помощник-капитан.

Разговори за отвлечения от йеменските хути транспортен съд Galaxy Leader могат да стартират, когато Съединени американски щати и Израел " спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, медикаменти и храна ". Това съобщи Мохамед Али ал Хуси - член на Върховния политически съвет на Йемен (управляващ орган, основан от бунтовниците след началото на гражданската война през 2014 година - б.а). Ал Хуси акцентира, че дейностите на военноморските сили на хутите " следват правилото на взаимност ".

Бунтовниците, които с хеликоптер превзеха плавателния съд в Червено море, го държат някъде в пристанищната зона Ходейда в Йемен.

" Чужденците без израелско поданство ще бъдат третирани като посетители ", увери член на хутите и уточни, че те съблюдават " правилата на исляма ".

Корабът, който беше отвлечен в неделя, е благосъстоятелност на английска компания, ръководена от израелския предприемач Ейбрахам Унгар, като точно тази връзка е причина за отвличането.

Galaxy Leader е бил предан чартърен на японската компания Nippon Yusen и плавал под бахамски байрак. Япония също се пробва да води договаряния за освобождение на хората на борда.

25-членният екипаж се състои от българи, румънци, украинци, филипинци и мексиканци. В понеделник Министерство на вътрешните работи удостовери, че сънародниците ни в плен са капитанът - 38-годишният Любомир Чанев, и старши помощник-капитанът - 39-годишният Данаил Веселинов.

Във вторник бунтовническата група качи видео от отвличането, като на него се вижда по какъв начин след слизане от хеликоптер хутите влизат в капитанската кабина, където екипажът стои с вдигнати ръце, а след това се насочат към машинното поделение. На клипа се чуват викове " Аллах е популярен, гибел за Израел! ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР