От състава на Министерството на земеделието излизат Изпълнителната агенция "Сертификационен

...
От състава на Министерството на земеделието излизат Изпълнителната агенция "Сертификационен
Коментари Харесай

Агенцията по храните излиза от състава на земеделското министерство

От състава на Министерството на земеделието излизат Изпълнителната организация "Сертификационен одит на средствата от Европейските аграрни фондове ", виновна за верността на финансовите доклади и построената система за надзор в Разплащателната организация на България, Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ и Изпълнителната организация по горите /ИАГ/. Това разгласи на брифинг министърът на земеделието Иван Иванов. Сертифициращата организация ще бъде "под шапката " на Министерството на финансите, а до шест месеца БАБХ и ИАГ ще преминат под управлението на Министерския съвет.
На брифинга през днешния ден министър Иванов показа и новия си екип от четирима заместници. Стефан Бурджев е отраслов зам.-министър по отглеждане на животни, поземлена промяна, държавни помощи, морско дело и риболовство, Изпълнителна организация по лозата и виното, Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни.
Момчил Неков ще дава отговор за Стратегическия проект и евроинтеграцията, Програмата за развиване на селските региони, пазарните ограничения, агрохранителните вериги. Иван Христанов - за растениевъдството и БАБХ, биологичното произвеждане, директните заплащания, битката с градушките, а Атанас Добрев - за горите. Тодор Байчев е парламентарен секретар.
Съкратените преди Коледа пенсионери във ведомството ще бъдат поканени на работа след разбор в кои дирекции и служби има потребност от специалисти, само че на цивилен контракт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР