От самото начало заехме позиция, че това правителство има особена

...
От самото начало заехме позиция, че това правителство има особена
Коментари Харесай

Иванов за кабинета „Денков-Габриел“: Това правителство има особена роля – да рестартира парламентарната демокрация

От самото начало заехме позиция, че това държавно управление има особена роля, тъй като то има за задача да рестартира парламентарната народна власт в България и да подсигурява, че това ще стане в изискванията на върховенството на правото. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в „ 120 минути “.

„ Правилата за изборите, службите – всичко това би трябвало да го рестартираме през идващите месеци “, добави той.

Това е вярното решение, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ

Иванов добави, че смяната в България ще пристигна със съществени институционални промени, започвайки с конституционна смяна.

„ Ние от „ Демократична България “ сме основани, с цел да осигурим институционалните гаранции за господство на правото в България. Добре готови сме за тези опасности и непредвидени клопки “, съобщи Христо Иванов.

Това държавно управление е актуалният единствен допустим компромис, счита Боряна Димитрова

„ Бяхме поканени и от Политическа партия, и от ГЕРБ да излъчим министър на правораздаването, с цел да може нашият капитал на доверие на политическа мощ, която постоянно е поставяла върховенството на правото и в една обстановка, в която двете страни се упрекват в какво ли не – да излъчим Атанас Славов като поръчител, че ще има в действителност задълбочено изпитание за смяна в Конституцията “, сподели още той.

" Барселонагейт "

Той съобщи, че ще продължи да упорства проблема „ Барселонагейт “ да бъде обяснен – „ единствено че това би трябвало да стане като част от обективно следствие “.

„ Иван Гешев, който до момента задържаше този проблем на трупчета и внезапно пристъпи към неговата реализация като част от неговата политическа защита е безусловно отричане на всякаква визия за обективност “, добави съпредседателят на Демократична България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР