От самото начало списъкът с участници в надпреварата от категория

...
От самото начало списъкът с участници в надпреварата от категория
Коментари Харесай

Време е за зрелище: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Медведев в Дубай

От самото начало описът с участници в конкуренцията от категория АТР 500 в Дубай предвещаваше, че ще станем очевидци на конфликти от най-висока класа, и тези упования изцяло се оправдаха, откакто през вчерашния ден Новак Джокович и Даниил Медведев оформиха директен дуел между тях за място във финала. Именно това са и двамата играчи, намиращи се в най-дълга серия от следващи победи все още - сърбинът, който не е губил мач от началото на сезона, има на сметката си 15 поредни триумфа, до момента в който руснакът е в серия от 13 победи, откакто завоюва купите в Ротердам и Марсилия в две следващи седмици.

До този момент те са се изправяли 13 пъти един против различен, като в 9 от тях победител е излизал актуалният международен номер едно. Последният триумф на съветския представител датира от финала на US Open 2021, когато спря сърбина при последната му крачка към оформянето на Календарен шлем. Оттогава насетне 22-кратният първенец от Шлема е спечелил всеки от четирите мача против утрешния си противник, като в последния от тях, състоял се през януари в Аделаида, Ноле загуби единствено 7 гейма.

Предстоящият дуел сред Джокович и Медведев се чака да започва не преди 17:00 часа българско време в петък, като преди тях на корта в Дубай един против различен ще се изправят Александър Зверев и Андрей Рубльов. Любопитното е, че руснакът не е побеждавал Саша в нито един от досегашните им пет конфликта, а още по-изненадващото е, че Рубльов даже не е успявал да завоюва сет в 11 изиграни до този миг.

Програмата за петък (начало 13:00 часа):

1. Никола Мектич/Мате Павич - Лойд Гласпул/Хари Хелиовара

2. Александър Зверев - Андрей Рубльов (не преди 15:00 часа)

3. Новак Джокович - Даниил Медведев (не преди 17:00 часа)

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР