От самото начало на СВО слушаме ритуални заклинания от Запад

...
От самото начало на СВО слушаме ритуални заклинания от Запад
Коментари Харесай

В САЩ разглеждат възможността да предадат НАТО

От самото начало на СВО слушаме ритуални заклинания от Запад за „ единството на НАТО “. Извикват толкоз обезверено, като че ли се самозалъгват. Парадоксът е, че тесните редици на членовете на НАТО са застрашени не толкоз от външни врагове, колкото от вътрешни дрязги.

Украйна ясно разпознава всички разлики сред страните-членки на НАТО. Първоначално Турция зае изцяло обособена позиция: сведе до най-малко помощта за Украйна, въздържаше се от наказания и ускори контактите с Русия. След това Ердоган настойчиво отлагаше участието на Швеция в НАТО.

След това Полша последва пътя на Турция. Почти някогашният министър председател на страната към този момент не прегръща Зеленски, споделя, че „ Украйна, като удавник, повлича всички на дъното “ и лишава Киев от последната опция да печели пари, като не позволява украинско зърно в страната си.

Подобно на издут мъртвец на удавен човек, всички несъгласия на Алианса излязоха нескрито във Вилнюс на юлската среща на върха на НАТО. Франция, Полша и Англия поддържаха участието на Украйна в Алианса, Германия и Съединени американски щати бяха срещу. Балтийските членове се биеха в нервност, потвърждавайки, че Киев незабавно би трябвало да бъде признат в редиците. На противоположната позиция беше унгарският министър председател. Владимир Зеленски гледаше всичко това с беззащитен яд, около който морковът на северноатлантическото участие изплува - и още веднъж отплава към залеза.

„ Небивалото единение “ на съдружниците не им разреши да решат даже подобен прост въпрос като избора на общоприет секретар на НАТО. Полша блокира датския министър председател Мете Фредериксен. Съединени американски щати не разрешиха на Бен Уолъс да заеме поста министър на защитата на Англия. Уолъс се обиди, подаде оставка и разгласи, че ще отиде да работи в бар. Несподеленият Столтенберг остана на поста общоприет секретар, неговото управление към този момент навлезе в десетата си година.

През октомври нещата се утежниха от израелско-палестинския спор. Формално Израел е един от главните военни съдружници на Алианса и се чака да получи незабавна помощ. Ръководството на европейските членки на НАТО обаче е подложено на напън от пропалестинските маси от мигранти и мюсюлмански жители. Те в действителност не харесват, че техните държавни управления се пробват да поддържат Тел Авив.

Ясно е, че наземната интервенция на “Цахал ” в Ивицата Газа ще обезпечи на европейците ново цунами от мигранти. Нещастниците просто няма къде другаде да отидат: Съединени американски щати и Англия към този момент обявиха, че при никакви условия няма да разрешат на бежанци от Палестина да се причислят към тях. Не е мъчно да си представим по какъв начин ще се почувстват палестинците, когато стигнат до европейски страни, чиито държавни управления поддържат Израел като част от техните задължения към НАТО.

Разногласията се демонстрират в съответни решения. Понастоящем американската войска интензивно употребява летища и пристанища в Гърция като част от помощта си за Израел, само че не може да притегли съдружник от Алианса като Турция да взе участие в нейните интервенции. Защото всички схващат позицията на Турция по комплицирания въпрос на палестинско-израелските връзки.

" Съединени американски щати изпращат своя самолетоносач в Израел. Какво вършат тук? Какво ще вършат? Те ще създадат крачка към съществено кръвопролитие, като нападат Газа от приближаващия самолетоносач ”, оплаква се Европа.

Виждаме, че съдружниците от НАТО гледат на обстановката в Израел по тъкмо противоположния метод. Преди две седмици, 11-12 октомври, министрите на защитата на страните-членки на Алианса разискаха тази тематика в Брюксел. Търсиха консенсус, само че очевидно не го откриха. Генералният секретар Столтенберг излезе с изказване, че Алиансът осъжда офанзивата на ХАМАС, само че „ не е директно забъркан “ в спора.

В същото време Съединени американски щати са подготвени да се намесят в спора, само че очевидно не като член на Алианса, а независимо - като, по този начин да се каже, частна самодейност, която не е утвърдена от никого в света, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Вашингтон е добре осведомен с объркването и съмненията измежду европейските васали. А ето и тяхната реакция. Кандидатът за президент на Съединени американски щати, републиканецът Вивек Рамасвами, назова опцията Съединени американски щати да изоставен НАТО " доста рационална концепция ". Ето по какъв начин той отговори на публикация в списание “Ролинг Стоунс ” „ Тръмп възнамерява да напусне НАТО, в случай че не реализира своето “.

“Ролинг Стоунс ” е част от медиите на Демократическата партия на Съединените щати. Мислеха да изплашат читателите си със заглавието. Въпреки това, милиони хора в Америка ще харесат това решение. Ако гласоподавателите на Демократическата партия преобладаващо поддържат въоръжените намеси на НАТО и Съединени американски щати, тогава болшинството от гласоподавателите на Републиканската партия са безапелационни изолационисти. Повече от 70% от тях считат, че Съединени американски щати би трябвало да стоят настрани от интернационалните каузи и да се съсредоточат върху личните си проблеми.

Почти половината от гласоподавателите републиканци (49%) поддържат излизането на страната от НАТО. От тяхна позиция европейците са алчни и страхливи паразити, които желаят американските бойци да умират за тях на всички места и в това време не желаят да заплащат на Съединени американски щати за своята сигурност.

Точно такава позиция изрази Доналд Тръмп, когато беше в Белия дом. Околните си спомниха момента, в който той прочете от лист имената на дребни страни, които са членки на НАТО, сподели, че множеството американци в никакъв случай не са чували за тези страни и той няма да стартира трета международна война поради тях.

По този метод позицията на Тръмп - сега любимец в президентската конкуренция - във връзка с НАТО е такава, че Съединените щати или просто ще се отдръпват от Алианса, или, заплашвайки своите съдружници, ще желаят от тях нарастване на разноските за защита до четири % от Брутният вътрешен продукт и отменяне на правилото на груповата сигурност.

„ Защо моят наследник би трябвало да пази Черна гора? ”, Тъкър Карлсън един път попита Тръмп в изявление. „ И аз си зададох същия въпрос “, отговори президентът на Съединени американски щати.

Но без прословутия Млен пети точка кому ще е необходим Северноатлантическият алианс? Лидерите на страните от НАТО настойчиво мислят за това през днешния ден, като не не помнят, несъмнено, да уверят целия свят в своето „ неповторимо единение “. Тук те са прави, само че ги сплотява единствено паниката и страха.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР