От само себе си се разбира, че трябва да откриете

...
От само себе си се разбира, че трябва да откриете
Коментари Харесай

5 съвета от опитни родители за това как да се справите с непослушно дете

От единствено себе си се схваща, че би трябвало да откриете неповторим метод към развъждането на всяко дете, само че има някои общи златни правила, които ще ви оказват помощ да се справите даже с най-непокорното дете. Пол Раебурн и Кевин Золман в своята доктрина " Историята на игрите за родители " настояват, че класическата тактика за теорията на игрите ще помогне на децата да станат по-разумни, да ги създадат по-послушни и да им оказват помощ да изградят другарски връзки с техните родители.

Ето няколко съвета за това по какъв начин да се справите с непослушното дете:

1. Дете, което отхвърля да върви дружно с родителите си

Всеки родител евентуално е бил изправен пред обстановка, в която детето му е спряло в средата на улицата, отхвърля да държи ръката на родителя си и в действителност просто не желае да тръгне на на никое място.

За да го убедите да продължи да върви, пробвайте да размените функциите си с него. Нека детето да играе ролята на родител и ще видите, че незабавно ще влезе в играта и ще стане по-послушно.

2. Дете, което не желае да бъде осъдено

Какво би трябвало да извършите, в случай че детето ви е направило нещо неприятно, само че не е готово да се изправи против наказването? Говорете с него като възрастен, обяснете за какво е отговорно и за какво ще бъде осъдено. Можете да извършите бизнес предложение: да вземем за пример, предложете детето да заплаща санкция от касичката си, или да мие чиниите в продължение на една седмица. Нека има право да избира, даже когато прави неточности.

Моля, имайте поради, че прочувственото принуждение в никакъв случай не е верният излаз. Така че, вместо да накарате детето ви да стои в ъгъла дълго време и да мисли за държанието си, пробвайте се да поддържате връзка и да разберете дружно по какъв начин може да се дефинира неговата неточност.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР