От събота Банско пуска автобусна линия по маршрута града- местността

...
От събота Банско пуска автобусна линия по маршрута града- местността
Коментари Харесай

Банско пуска автобусна линия в планината

От събота Банско пуска автобусна линия по маршрута града- местността Шилигарника – хижа Вихрен. Линията ще работи през интензивният летен сезон, когато Пирин става притегателно място за хиляди фенове на летните планински интензивности.

 Банско

Автобусите ще потеглят три пъти на ден от региона на Автогара Банско.

„ Мислейки върху транспортната скица за тази туристическа маршрутната линия, се съобразихме с ритъма на придвижване на туристите в планината през летния сезон,каза кмета на Банско Георги Икономов.

„ Предвидили сме задоволително спирки в границите на града, от където искащите могат да се качат. Отделно от това, на път за хижа Вихрен, линията минава през местността Шилигарника и къмпинг Бъндерица. По този метод с изключение на, че ще улесним напредването на туристи в планината, се стремим да понижим достъпа на коли към Парк „ Пирин ”.

Активният летен сезон притегля доста хора, което от една страна води до тапи по тесния планински път, до опасности за водачите и останалите участници в придвижването, а от друга – до замърсяване на средата с въглеводородни излъчвания. Както всяко лято, и този сезон предвиждаме да издадем заповед за ограничение придвижването на коли във високопланинската част. Затова и тази автобусна линия съставлява една добра опция за напредване в планината, като при нужда ще пуснем в допълнение рейсове, разяснява още кметът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР