Все още не е направен одит на нито една технология

...
Все още не е направен одит на нито една технология
Коментари Харесай

Цицелков, ЦИК: Все още няма одит на нито една технология на гласуване

Все още не е изработен одит на нито една технология на гласоподаване. Успокоително е, че други подводни камъни наподобява са решени и ще може, както е планувано по Изборния кодекс, да гласуваме и с двете технологии. Това сподели пред БНР Стоил Цицелков от Обединението за почтени избори (ОЧИ), член на Обществения съвет към ЦИК.

Слабите места в ИК ще са проблем както у нас, по този начин и в чужбина, уточни той и открои като значителен проблем слабата готовност на членовете на секционните комисии.

Работата на СИК ще бъде удължена поради четирите урни и два изборни листата, посочи Цицелков. Той обаче не чака закъснение в оповестението на резултатите.

Всеки български жител може онлайн да си " осинови " секция, която да следи и да попълни къс въпросник, изясни Стоил Цицелков. Това може да стане посредством деен линк, който ще бъде оповестен на уеб страницата на ОЧИ.

Има прекалено много разновидности за инвалидизиране на бюлетините, разяснява още той и напомни, че ЦИК е задала 30 разновидността на недействителни бюлетини.

Тенденцията е за понижаване на купения избор, само че следеният избор не понижава, акцентира той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР