От Руската държавна космическа корпорация Роскосмос обявиха, че скъсването със

...
От Руската държавна космическа корпорация Роскосмос обявиха, че скъсването със
Коментари Харесай

Разривът на отношенията със Запада струва на Руската космическа агенция над $2 милиарда

От Руската държавна галактическа корпорация Роскосмос оповестиха, че скъсването със Запада след нахлуването на Русия в Украйна досега коства на организацията близо 180 милиарда рубли или 2,1 милиарда щатски $, предава Интерфакс. 

Като част от глобите против Москва след началото на войната на Русия, западните страни прекъснаха партньорствата си с Роскосмос в галактическия бранш.

" Прекратяването на договорите от недружелюбни страни коства на Роскосмос 180 милиарда рубли ", съобщи Андрей Елчанинов, заместник-ръководител на организацията на Роскосмос, представен от организация Интерфакс.
 Китай и Русия ще построяват галактическа станция на Луната
Китай и Русия ще построяват галактическа станция на Луната

Тя ще се употребява за научни проучвания

Едно от прекратените съдействия беше това по планувана взаимна задача за проучване на Марс с Европейската галактическа организация. Освен това, Роскосмос спря изстрелванията на своите ракети Союз от космодрума Куру във Френска Гвиана.
 Снимка 602067
Източник:

По думите на Елчанинов, галактическата организацията възнамерява да компенсира изгубените доходи, като развива повече бизнес със страни в Азия, Африка и Близкия изток.

" Що се отнася до връщането към размера на износа, който имахме преди глобите, ние си слагаме тази цел. Но това е дълготраен план, защото конкуренцията е мощна на всички тези нови пазари. Ако проникнем на пазарите вярно, вероятностите са доста положителни. "

Руският галактически бранш се бори с финансови проблеми, корупционни кавги и неуспехи като загубата на лунния модул Луна-25 през август 2023 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР