От русенските училища беше осигурено силно присъствиеВелислав Борисов и Катерина

...
От русенските училища беше осигурено силно присъствиеВелислав Борисов и Катерина
Коментари Харесай

Приключи Трети Национален младежки форум „Арнаудови срещи 2022. Пътят към познанието“

От русенските учебни заведения беше обезпечено мощно наличие

Велислав Борисов и Катерина Прончева от МГ „ Акад. Кирил Попов “ – Пловдив са носители на Големия приз на журито тази година за най-хубав юношески проучвателен план в региона на филантропичните науки на завършилия в събота – 25 юни, Трети Национален юношески конгрес „ Арнаудови срещи 2022. Пътят към познанието “. Освен това те са и любимците на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “. Двамата се показаха с проучването „ Названия на облекло от Речника на Найден Геров “, за което са употребявали повече от 25 книжни източници. Научен началник на плана е преподавателят в пловдивската математическа гимназия Невена Ичевска, а теоретичен съветник проф. доктор Диана Благоева, Институт по български език при Българска академия на науките. Велислав и Катя получиха знака на форума, грамоти, плакет на библиотеката и ваучер за книги.

Наситената стратегия с завладяващи тематики за трети път събра повече от 140 младежи, учители и експерти от цялата страна в Регионална библиотека „ Любен Каравелов “. Бяха показани 65 тематики в шест филантропични посоки. В съпътстващия културен плакат на форума участниците и гостите имаха опция да се срещнат онлайн с младата режисьорка Ваня Донева и нейния късометражен филм „ Серафим “ по описа на Йордан Йовков. За тях бяха планувани и разходка до Часовниковата кула и запознаване с Фонд „ Акад. Михаил Арнаудов “.

За първа година в „ Арнаудови срещи “ участваха младежи от Тетевен, София, Тутракан, Шумен и други От русенските учебни заведения мощно беше наличието на учениците от СУЕЕ „ Св. Константин-Кирил Философ “, МГ „ Баба Тонка “, СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ и др.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР