От Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град напомнят на

...
От Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град напомнят на
Коментари Харесай

Кандидат -гимназистите се записват от 13 до 15 юли, след това мястото им гори

От Регионалното ръководство на образованието (РУО) в София-град припомнят на кандидат-гимназистите и на техните родители, че резултатите от първия стадий на класирането в гимназиите след седми клас би трябвало да се ревизират в профила на ученика, на уеб страницата: https://infopriem.mon.bg. Ако няма посочена паралелка, ученикът не е класиран и продължава автоматизирано да взе участие във втория стадий на класирането, като не е належащо да се подава заявление.

Учениците, класирани по първо предпочитание след първия стадий на класирането, се записват в учебното заведение, в което са признати, осведомят от РУО. Училищата ще одобряват документи за записване на 13, 14 и 15 юли - от 8:00 до 18:00 часа. Ако възпитаник не се яви, мястото му не се резервира и се афишира като свободно за втория стадий на класирането.

Учениците, които са класирани по второ или последващо предпочитание и не са задоволени от класирането си на първия стадий, следва да подадат в учебното заведение, в което са класирани, заявление за присъединяване във втория стадий на класирането в същия период. Желанията не се пренареждат и претендентът може да се класира на втория стадий единствено на по-предно свое предпочитание или на това, на което е признат на първото класиране.

Съгласно член 72 от Наредба 10 от 1 септември 2016 година на министъра на образованието и науката за организацията на дейностите в учебното обучение, класираните възпитаници се записват в осми клас в съответното учебно заведение, като подават следните документи: заявление до директора; оригинал на свидетелството за главно образование; оригинал на здравното удостоверение, издадено от общопрактикуващия доктор на ученика - за кандидатстващите по компетентност от специалност в професионални гимназии и в професионални паралелки в профилирани гимназии, в обединени и междинни учебни заведения, както и за профила " Спорт ".

В уеб страницата на РУО в София-град е оповестено заявката за присъединяване във втория стадий на класирането в гимназиите, както и информация за минималния и оптималния бал по паралелки в РУО в София-град към 11 юли 2022 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР