От ранна възраст ни учат да сме любезни с другите

...
От ранна възраст ни учат да сме любезни с другите
Коментари Харесай

Да сте прекалено мили и добри на работа може да е във ваша вреда

От ранна възраст ни учат да сме общителни с другите и да се отнасяме с тях по този начин, както желаеме те да се отнасят с нас. Когато пораснем, част от това се трансформира в държанието ни на работното място. Възможно ли е обаче да бъдеш прекомерно благ и добър на работа?

Всъщност да. И това даже може да навреди на кариерата ти, написа Business Insider. Ето по какъв начин:

1. Понякога прекомерно благите хора наподобяват леко скучни в очите на останалите. Показвайте характера си понякога.

2. Много положителните хора се затрудняват да споделят " не " и в следствие постоянно биват употребявани и карани да поемат отговорности, които не са техни или които не желаят да извършват.

3. Шефовете подценяват хората, които са склонни бързо-бързо да се съгласят с всяка тяхна дума. Тези чиновници рядко получават покачвания, тъй като за по-високата позиция се изисква и повече хъс, а от време на време и малко настъпателност.

4. Може да се появят подозрения за скрити претекстове. Никой не е радостен, положителен и добър от самото начало. И когато някой непрекъснато се стреми да бъде подобен, наподобява малко неестествено.

5. Твърде благите хора мъчно печелят професионалното почитание на останалите, тъй като с времето любезността им става единственото, което се вижда в тях.

Нека да е ясно - никой не споделя, че би трябвало да се държиш зле с сътрудниците, просто не оставяй другите да те тъпчат и отстоявай позициите си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР