От ръководството на ЦСКА дадоха подробности за конструкцията на козирката

...
От ръководството на ЦСКА дадоха подробности за конструкцията на козирката
Коментари Харесай

ЦСКА даде подробности за конструкцията на козирката на новия стадион

От управлението на ЦСКА дадоха детайлности за структурата на козирката на бъдещия нов стадион в Борисовата градина, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Знаете ли, че с цел да се уверим, че въздействието на мощен вятър няма да има отрицателно въздействие върху козирката на новия стадион, вършим голям брой компютърни симулации и калкулации, с помощта на най-актуалните и точни способи?

Въздействието напразно е главното натоварване за едрогабаритен детайл като козирката на стадиона. Натоварването на подобен вид детайли също се разграничава спрямо по-малогабаритни такива и заради тази причина е уместно потреблението на по-задълбочен разбор при определянето на характеристичните му стойности.

За да определим ветровите налягания по обособените повърхнини, използвахме числови симулации по метода, наименуван CFD, който се смята за един от най-актуалните и рационални способи. Чрез него получаваме обвивна диаграма с най-големите стойности на натоварване, отчитайки разнообразни направления на ветрова офанзива. Извършената компютърна симулация върху геометрията на бъдещия ни стадион е посредством числена динамичност на флуидите.

Всеки стадион е неповторим самичък по себе си, а козирката е от вид „ отворен заслон “, при който се явяват както позитивни, по този начин и негативни ветрови налягания. Ветровото налягане е неравномерно по целия покрив. При анализиране на резултатите е видно, че когато вятърът духа от страната на футболния терен, козирката се повдига. Това покачване би било по-осезаемо, в случай че нямаше отвор във фасадата, което в тази ситуация оказва помощ. Обратно - при вятър от външната страна на стадиона цялата козирка се натиска надолу, а единствено в зоните сред обособените браншове се повдига, което пък налягане от своя страна е по-голямо в съпоставяне със затворена фасада “, написаха от ЦСКА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР