От ръководствата на варненската УМБАЛ Света Марина“ и Медицинския университет

...
От ръководствата на варненската УМБАЛ Света Марина“ и Медицинския университет
Коментари Харесай

Kрещяща e нуждата от нова модерна инфекциозна болница във Варна

От управленията на варненската УМБАЛ „ Света Марина “ и Медицинския университет в морския град излязоха с зов към управляващите да бъде обезпечено финансиране за създаване на нова постройка за инфекциозна болница. Двете структури са подготвени да дават нужния терен за създаване на нова, съвременна, безвредна за пациенти, личен състав, студенти и общество инфекциозна болница.

Съществуващата постройка, в която се помешават двете инфекциозни клиники към „ Света Марина “, е проектирана през 50-те години на предишния век, въведена е в употреба през 1961 година и понастоящем не дава отговор на никакви условия като постройка, още по-малко като болница. Сградата не предстои на ремонт и на практика е невероятно по едно и също време заразно заболели пациенти да бъдат диагностицирани и лекувани и строителни бригади да работят, акцентират от болничното заведение.

Персоналът на двете инфекциозни структури работи в безчовечен условия с голямо натоварване. От 2020 година досега през инфекциозни клиники са минали 5225 пациенти, от които 1790 мъже, 1984 дами и 1451 деца.

Сграда, в която са приети в болница пациенти с инфекциозни болести, би трябвало да дава отговор на актуалните стандарти, да бъде със саморазливни подове и стени с антибактериално покритие. Всяка болнична стая да бъде със независим хигиеничен възел, не повече от 2 кревати, безконтактна санитария, аспирационна система на тоалетните, климатизирана с неотваряеми прозорци с хепафилтри, шлюзова система за отваряне на вратите, нагнетателна система при отваряване на вратите, с цел да не излиза въздух от стаите към коридора. Необходимо е създаване на пречиствателна и кислородна станции и така нататък

„ Апелираме локалната, изпълнителната, законодателната управляващи и медиите да създадем по този начин, че Североизточна България да има нова, съвременна, високотехнологична, университетска, инфекциозна болница “, се показва още в апела на двете институции.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР