От пускането в действие на Консултативната линия на Центъра за

...
От пускането в действие на Консултативната линия на Центъра за
Коментари Харесай

Само през 2020 г.: Хиляди сигнали за онлайн посегателства срещу деца у нас

От стартирането в деяние на Консултативната линия на Центъра за безвреден интернет през 2011 година до края на 2020 година са съветвани 3960 деца, младежи, родители и учители при произшествия с деца онлайн, заяви в изявление за Българска телеграфна агенция Георги Апостолов координатор на центъра.

" За страдание, наклонността е всяка последваща година да постъпват от ден на ден сигнали ", сподели той и добави, че единствено през 2020 година българската онлайн гореща линия е обработила 17 855 сигнала за онлайн похищения против деца.

По думите му онлайн образованието, въведено поради пандемията, не е трансформирало децата в по-лесна жертва в интернет, защото основният фактор за увеличение на риска е не какъв брой време, а с какво се занимава детето в онлайн пространството.

Георги Апостолов разяснява още, че отдел " Киберсигурност " на ГДБОП няма задоволително запас да поддържа несъмнено интернет пространство за деца в България.

" Ние от години настояваме пред българските институции да се усили броят на служителите на реда в отдел " Киберпрестъпност ", които се занимават със половите похищения против деца в интернет и да се заделят повече запаси за тяхната работа ", добави още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР