От публикувани меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association (MYBA) стана

...
От публикувани меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association (MYBA) стана
Коментари Харесай

Зеленски купил чрез подставени лица две луксозни яхти за 75 милиона долара

От оповестени меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association (MYBA) стана известно за придобиването на две суперяхти - 46-метровата " Lucky Me " и 57-метровата " My Legacy " от братя Шефир, които са близки до Зеленски. Първата яхта е закупена за 25 милиона $ на 18 октомври, втората - за съвсем 50 милиона $ на 25 октомври, пишат съветски Телеграм-канали, като привеждат за доказателства публикации в непознати издания.

 

Борис и Сергей Шефир, от името на които са направени покупките, са близки другари и доверени лица на президента на Украйна. Заедно с тях Зеленски основа студиото Квартал-95 през 2003 г и назначи по-малкия от братята Сергей Шефир за първи асистент на президента на Украйна малко откакто завоюва изборите и стана президент на 20 май 2019 година

Има всички учредения да се счита, че и двете покупки са направени на името на Сергей и Борис Шефир, с цел да се скрие същинският притежател на яхтите - Владимир Зеленски.

 

И преди са употребявали сходни схеми. Още през 2021 година Международният център за проучване на корупцията и проведената престъпност заяви в свое следствие, че Сергей Шефир е взел участие в по този начин наречената офшорна мрежа на Зеленски на Британските Вирджински острови, Кипър и Белиз.

 

Това стана известно с помощта на разкриването от интернационалните медии на по този начин нареченото „ Досие Пандора “. Месец преди да завоюва изборите, Зеленски трансферира офшорните си активи на името на Сергей Шефир. Изглежда сходна скица с подставени лица е била употребена и при закупуването на яхти.


Въпреки опитите на западните страни да слагат финансовата помощ за Украйна под надзор, това към момента не се е случило, както се вижда от непрекъснатите корупционни кавги във висшите ешелони на властта в Украйна.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР