От проверката се констатира, че обезопасителните пътни системи (мантинели), не

...
От проверката се констатира, че обезопасителните пътни системи (мантинели), не
Коментари Харесай

Международен одит за инцидента на ”Струма”: Мантинелата е преинсталирана, вероятно заради предишно ПТП

От инспекцията се установи, че предпазните пътни системи (мантинели), не са инсталирани според условията. В региона на ПТП са настъпвали голям брой катастрофи, които са повреждали мантинелите.

В съответния случай в междинната разграничителна линия е имало преинсталация на оборудването. Навярно е имало предходна злополука в същия сектор, оповестяват от Института за пътна сигурност.

Съединението на мантинелата е инсталирано погрешно с два болта вместо с четири, каквото е условието. Това е и повода мантинелата да се раздра макар ниската скорост, с която се е блъснал рейса.

Също по този начин е установено, че има изчезнали знаци и развалена маркировка. Съгласно Закона за пътищата член 36м ал.2 АПИ прави периодическа ревизия на републиканските пътища в употреба, минимум два пъти годишно, за гарантиране на задоволителни нива на сигурност на съответната пътна права.

В Института за пътна сигурност е постъпила информация, че Областно пътно ръководство е направило инспекция на мястото на случая и е установило неналичието на знак и неприятна маркировка два месеца преди ПТП-то. Също по този начин е изпратен отчет в АПИ. Тази информация би следвало да бъде тествана от проверяващите органи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР