От Прокуратурата съобщиха, че ще бъдат безкомпромисни при упражняване на

...
От Прокуратурата съобщиха, че ще бъдат безкомпромисни при упражняване на
Коментари Харесай

Прокуратурата с позиция: Ще прилагаме безкомпромисно закона при всеки опит за радикални действия и призиви за насилие

От Прокуратурата оповестиха, че ще бъдат безкомпромисни при практикуване на пълномощията си за гарантиране на публичния ред и сигурност и за отбрана на правата и свободите на жителите. Позицията им е във връзка със зачестилите случаи на приложимост на език на омразата , в това число популяризирани в обществените мрежи апели за радикални дейности, учредени на религиозна и етническа основа , в това число коренен ислям .

„ В тази връзка следва да напомним, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви са в прорез с Конституцията и законите на страната. На причинителите на сходен вид действия може да бъде потърсена наказателна отговорност според наредбите на чл.164, алинея 1, прочие 1 от Наказателния кодекс (проповядване на ненавист на религиозна основа) и на член 407 от Наказателния кодекс (пропаганда за война). В тази връзка при определяне на данни за осъществени незаконни действия от подобен темперамент, прокуратурата ще ползва закона с цялата му суровост “, акцентират от държавното обвиняване.

Служителите на локалната власт взаимно с тези на Министерство на вътрешните работи по отношение на Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не позволяват провеждането на всеобщи мероприятия , които биха дали мотив за отправянето на апели за принуждение, радикални дейности, както и такива оправдаващи осъществяването на терористични дейности и военни закононарушения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР