От прокуратурата опитали да рекетират Цветан Василев за 15 млн.

...
От прокуратурата опитали да рекетират Цветан Василев за 15 млн.
Коментари Харесай

Цветан Василев: Прокуратурата ме рекетира още преди фалита на КТБ, от ГЕРБ ме заплашват

От прокуратурата пробвали да рекетират Цветан Василев за 15 млн. евро, когато към този момент бил в Белград. Това разгласи банкерът в изявление за BiT. 

По думите му опитът за рекет почнал още през 2014 година, преди КТБ да бъде сложена под специфичен контрол, с цел да не бъдат повдигнати обвинявания на брачната половинка и щерка му, като тогава са му поискани 1 млн. евро. 

Василев даде обещание в последващо изявление да разкрие имената на хората, които са поискали парите. 

Той изясни, че той и фамилията му не са били посещавани от фактори в ГЕРБ, както се твърди, само че от страна на партията са дошли послания, като задачата постоянно била заплашване. 

Банкерът твърди, че е предупреждавал редица политици за готвения банкрут на КТБ, измежду които Сергей Станишев, тогавашния министър председател Пламен Орешарски и тогавашния финансов министър Петър Чобанов, които обаче не създали нищо по въпроса. 

Борисов също е бил известен, уточни Василев, като добави, че той също не е направил нищо, когато се е върнал на власт. 

Цветан Василев разгласи, че се е срещал със Станишев в дома му няколко пъти, като на срещите са участвали още Моника Станишева и Гриша Ганчев. 

Поне два пъти се срещахме, в самото начало на юни, разгласи Василев. 

КТБ беше фалирана поради дейностите на службите и прокуратурата. Никой не направи нищо. Никой не искаше да се опълчи на малоумията на прокуратурата, акцентира той. 

Банкерът твърди още, че в офанзивата против него и против КТБ е взел участие и експрезидентът Росен Плевнелиев. 

Това той схванал при един от последните си диалози с Делян Пеевски, който му споделил, че Плевнелиев желал да се работи не против него самия, а против Василев и КТБ. 

Василев добави, че се е срещал единствено един път с Плевнелиев и от този момент е " погнусата " му към него. 

Двамата се срещнали, когато Плевнелиев бил районен министър и принципал на ГУСВ, като банкерът твърди, че офанзивите против банката са почнали още тогава. По думите му Плевнелиев без подозрение е знаел за готвения банкрут на КТБ. 

Цялото обвързване на Борисов и Пеевски, за което и слепците към този момент са видели, че е реалност, е причина в ГЕРБ да стартират да се съмняват в Борисов, безапелационен е Цветан Василев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР