От прокурататурата в Разград дадоха подробности за задържания полицейски началник

...
От прокурататурата в Разград дадоха подробности за задържания полицейски началник
Коментари Харесай

Над 100 души са се възползвали от корупционната схема с полицейски началник в Разград

От прокурататурата в Разград дадоха детайлности за арестувания полицейски шеф на група " Миграция " в ОД МВР-Разград. Има данни, че най-малко от една година полицейският шеф е участник в корупционната скица. Той е получил финансови облаги - дребни суми, само че постоянно. Това съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

В резултат на дейностите на проверяващите във вчерашния ден са арестувани 7 души. Сред тях има преводачи, застрахователи, епизодично се появяват и юристи. Най-вероятно жена с двойно поданство, която е посредничила и е набирала турски жители, които да се снабдят с визи, категория D, е чиновник на българското консулство в Истанбул.

Турски жители, които в никакъв случай не са имали право да се снабдят с българско поданство или виза, категория D, са се свързвали с дамата медиатор. Тя надлежно е намирала действителни адреси на територията на област Шумен и Разград, правила е предварителни диалози, след което ги е посочвала на началника на група " Миграция " към ОД МВР-Разград, а към него е възниквало задължението да ревизира - нещо, което не е правил повече от 1 година.

По тази скица са се възползвали най-малко 100 непознати жители, като арестуваният полицейски шеф е получавал суми от порядъка на 200-300 евро на човек, само че има случаи, в които е получавал и 2000-3000, осведоми Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР