„От производителя до търговеца всяка работна ръка оскъпява продукта. През

...
„От производителя до търговеца всяка работна ръка оскъпява продукта. През
Коментари Харесай

С над 50% скача цената на яѝцата от птицефермата до магазина

„ От производителя до търговеца всяка работна ръка оскъпява продукта. През какъв брой снабдители ще мине, толкоз по-голяма ще е надценката. Сега другият миг е, че за празниците всичко скача”, сподели Петя Узунава, шеф на магазин във Враца.

Сериозен дъмпинг на българските яйца обаче вършат вносните от Полша, само че те надалеч не са по-качествени от българските. Там Великден е по-рано и цялата неосъществена продукция идва у нас. Затова е целесъобразно потребителите да обръщат изключително внимание на произхода. Друг е въпросът, че българският консуматор е много песимистичен към истинността на опаковката.

Според експертите човек може елементарно да се ориентира по маркировката на самото яйце. Още повече, че и за първокласен козунак са нужни качествени съставки.

Това е главното предписание в една от шуменските пекарна. Там създават разнообразни типове козунаци – с мармалад, стафиди, локум. Производството лишава близо 4 часа. Готови смеси не се употребяват, а съвсем целият развой е ръчен. Нещо, което в допълнение оскъпява продукта, само че, съгласно пекарите усъвършенства усета.

Агнешкото също е поскъпнало. Голяма част от хората обаче са безапелационни, че търсят и купуват единствено българско месо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР