От програмиране до експертиза в дигиталния бизнес, младите ИТ специалисти

...
От програмиране до експертиза в дигиталния бизнес, младите ИТ специалисти
Коментари Харесай

IT професиите се променят: Какви са истинските умения, които са нужни, за да бъдете повишени

От програмиране до експертиза в цифровия бизнес, младите ИТ експерти могат да усъвършенстват набор от евентуални умения, които да им оказват помощ да стигнат до върха.

Но накъде би трябвало да насочите вниманието си, в случай че желаете да се изкачите по стълбата на софтуерната кариера? Петима специалисти от сектора споделят мнението си, пред Zdnet.

1. Покажете екипната си нравственос

Дани Гонзалес, основен цифров и иновационен шеф в Лондонската североизточна железница (LNER), споделя, че няма по какъв начин да се измъкнете: " в случай че ще изпълнявате техническа роля " сложни " умения са наложителни ".

За тази цел неговата организация влага време и пари в развиването на хора с уменията, от които LNER се нуждае, с цел да продължи своята стратегия за цифрова промяна.

" Вземете да вземем за пример машинното образование - имаме няколко души в нашия екип, които минават през разнообразни типове курсове за развиване на машинно образование, с цел да придобият тези " сложни " умения ", споделя той.

Въпреки това, Гонзалес счита, че " меките " умения са основни за триумфа.

" Трябва да " въвлечете " хората във вашето пътешестване. Екипът ви би трябвало да се усеща значима част от това, което се пробвате да постигнете ", споделя той.

" Ако не внасяте солидна доза " меки " умения, тогава вие в действителност няма да стигнете доста надалеч ", добавя Гонзалес.
 Да открехнем завесата: Ето какви са действителните заплати в IT бранша
Да открехнем завесата: Ето какви са действителните заплати в IT бранша

Какви са междинните месечни възнагражения според от позицията, опита и местоположението?

2. Използвайте своето техническо ноу-хау

Стивън Буут, CIO в университета в Ковънтри, споделя, че всеки, който желае да работи като ИТ, ще би трябвало да бъде механически квалифициран, само че най-важните умения са вярното отношение и способността да споделяте с хората.

Буут прибавя, че фокусът върху по-меките умения е станал по-критичен, защото доста от обичайните задания, изпълнявани от ИТ експертите, се регистрират и от външни снабдители. 

" Ролите се трансформират ", споделя той. " Да, към момента имаме чисти програмисти и инфраструктурни инженери. Но облакът докара до голяма смяна. Това, което преди беше сървърен инженер, в този момент е някой, който ръководи връзка с снабдител, с цел да даде услуга. "

Тази смяна в функциите и отговорностите значи, че ИТ експертите, които желаят да съумеят, би трябвало да работят с необятен кръг от хора с разнообразни условия. Буут споделя, че най-ефективните чиновници наложително употребяват своето техническо ноу-хау.

" Трябва да разбирате технологиите, с цел да можете да отговорите на условията и потребностите. Така че към момента се нуждаете от тази софтуерна основа. Но от ден на ден и повече ние търсим хора, които могат да вникнат в това, което имат потребност хората " против " тях. "

3. Станете " инфлуенсър "

Бев Уайт, основен изпълнителен шеф на компанията за асортимент на личен състав Nash Squared, също е на мнение, че " меките " умения са от решаващо значение за експертите, които желаят да се изкачат сполучливо по кариерната стълбица, изключително тези, които желаят да се реалокират на висши управнически позиции.
 ТОП 20 езици за програмиране: непредвидена смяна на върха
ТОП 20 езици за програмиране: непредвидена смяна на върха

Един от любимците изпадна от челната тройка

" Да си добър водач и да можеш да мотивираш и насърчаваш хората е в действителност основно ", споделя тя.

Уменията за бизнес връзка са сериозни в това отношение.

" Мисля, че това, което следим е, че лидерската роля в ИТ става доста по-пространствена ", споделя тя. " Старшите експерти би трябвало да взаимодействат с доста хора, които извършват своите бизнес функции. Така че " меките " умения са основни, тъй като би трябвало да сте в действителност добър " инфлуенсър ".

4. Развийте презентационни умения

Даниел Смит, началник на отдела за разбори в марката за облекла PANGAIA, споделя, че ИТ експертите се нуждаят от дарба да показват данни и да демонстрират на бизнеса преимуществата на плановете за цифрова промяна.

" Това е мястото, където виждаме дефицит на умения ", споделя той. Според него експертите би трябвало да усъвършенстват своите " по-меки " умения, изключително уверения жанр на връзка.

5. Възприемете вярното държание

Марк Брамуел, CIO в Saïd Business School, Оксфордския университет, споделя, че макар общата нужда от механически умения, неговият отдел постоянно търси основни полезности от новите чиновници.
 Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени
Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени

Има ли " балон "? Пред Money.bg приказва Георги Иванов от Noble Hire

" Техническите умения могат да бъдат преподавани, само че поведенческите умения са доста сложни за смяна ", споделя той. " Ние постоянно търсим основни полезности, като почтеност, доверие, почитание, съдействие и деятелност. Ако хората владеят и показват тези умения, то тогава те са хората, които бихме желали в нашата организация и аз персонално бих желал в моя тим. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР