От „Продължаваме промяната обвиняват „Има такъв народ, защото иначе трябва

...
От „Продължаваме промяната обвиняват „Има такъв народ, защото иначе трябва
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Управлението е допуснало редица грешки

От „ Продължаваме промяната " упрекват „ ИТН ", тъй като другояче би трябвало да признаят, че са позволили доста неточности. Това сподели ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Управлението по думите му е позволило редица неточности, които рефлектират върху живота на всеки един от нас. „ От Има Такъв Народ се опитахме да създадем каквото можем, бяхме упрекнати, че сме вътрешна съпротива и зложелател №1. Така приказват, тъй като другояче би трябвало да си признаят, че са некадърни, че са взимали неверни решения и ние сме били прави. Мога да извадя обстоятелства за нашето изказване, те не могат за тяхното ", сподели Йорданов.

И даде образец: „ Два закона паднаха в Конституционния съд, което е срам за Народното събрание, тъй като сме законодателен орган. Казахме, че има неточности и ще паднат - и за спецсъда, частта за квотите на съдиите, и за КЕВР, че ръководителят на дава отговор на условията. След като бяха импортирани, Лена Бориславова звънна на Ива Митева. Опищя да се махне параграфа. Ние бяхме принудени да изтеглим законопроекта. Носим виновност с тях, само че в случай че не го бяхме създали, риториката става тази - Има Такъв Народ желае спесцъдът и остарелият КЕВР да останат. Когато сходно нещо се случи 4-5 пъти, най-после, когато напуснем поради Северна Македония, те споделят, „ А, те стопират битката с корупцията ", сподели Йорданов.

Йорданов съобщи, че е сюрпризиран от обстоятелството, че Вътрешна македонска революционна организация желаят да са в коалиция с Има Такъв Народ. „ Малко съм сюрпризиран. Няколко пъти казахме, че това е парадокс. Всеки може да приканва някакви неща. Никога не сме и няма да се явим в коалиция, още по-малко с Вътрешна македонска революционна организация ", сподели той.

От конфигурацията в 48-то Народно заседание зависи дали Има Такъв Народ ще бъде съпротива или ръководещи, съобщи Йорданов. „ Когато пристигна действителността след изборите, трябват към 130 депутати, с цел да има ръководещо болшинство. От там нататък - кой с който е непосредствен. Ако въобще се договорят, в случай че не се контракти - още веднъж избираме. Говоренето, че изборите са нещо ужасно, в действителност прикрива желанието на избрани политици да не рискуват на избори, с цел да изпаднат от властта, и желаят да стоят удобно вътре. Иначе изборите са най-нормалното нещо в демокрацията ", разяснява той.

Йорданов дефинира и изявлението на Антон Тонев за колаборация сред ГЕРБ и „ ИТН " като неуместно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР