От Продължаваме промяната“ излязоха с остра критика към регулаторните органи,

...
От Продължаваме промяната“ излязоха с остра критика към регулаторните органи,
Коментари Харесай

Петков и Василев с позиция срещу „бухалката“ КЗК, управлявана от ГЕРБ

От „ Продължаваме промяната “ излязоха с остра рецензия към регулаторните органи, които дефинираха самодейността на министерството на стопанската система „ Достъпно за вас “ като неприемлива. Тя има за цел понижаване на цените на стоките от първа нужда.

В мнение от Комисията за защита на конкуренцията, каквото по принцип не се изисква, само че от министерството са поискали, се показва, че сходна мярка на държавното управление ще наруши разпоредбите за защита на конкуренцията.

„ Антимонополният регулатор с управление, директно обвързано с ГЕРБ и с изминал мандат, се разгласи против ползите на българските жители и против ограниченията на държавното управление срещу инфлацията. Комисия за защита на конкуренцията се пробва да попречи на въвеждането на мярка за понижаване на цените на хранителни артикули от първа нужда, като даде мнение срещу самодейността на Министерството на стопанската система и промишлеността „ Достъпно за вас “ с причини без никакво правно съображение “, се споделя в позиция на Политическа партия, изпратена до медиите.

Вместо концепцията на министър Богдан Богданов, която получи първичната поддръжка от комерсиалните вериги, съгласно Комисия за защита на конкуренцията допустима мярка за справяне с растежа на цените е „ даване на самостоятелни пакети хранителни артикули и обезпечаване на топъл обяд “, подчертават от партията.

Според тях позицията на комисията показва „ незаконна институционална безнаказаност и наподобява като следващата предизборна “бухалка ”, с която се нападна кабинета “Денков ” предизборно. „ Това за следващ път удостоверява какъв брой належаща е смяната в управленията на регулаторите, което ние от ПП-ДБ ще сложим като приоритет още в първите дни след възобновяване на работата на Народното събрание “, ангажират се от групировката.

Председател на комисията е Юлия Ненкова – майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Комисия за защита на конкуренцията е директно ангажирана с констатиране на монополи на пазара – за какъвто в този момент депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи настояват, че има при „ Лукойл “.

Това монополно състояние при данъчните хранилища беше разкрито от тогавашните депутати Мартин Димитров и Петър Славов, които благодарение на Закона за достъп до социална информация съумяха да разкрият, че рафинерията държи близо 90 % от складовете за предпазване на гориво.

Въпреки това Комисия за защита на конкуренцията досега не е съумяла да откри причини в тази посока, което слага под подозрения нейната обективност и безпристрастност.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР