От Продължаваме промяната и от БСП атакуваха едновременно, но поотделно

...
От Продължаваме промяната и от БСП атакуваха едновременно, но поотделно
Коментари Харесай

ПП и БСП атакуваха служебния кабинет - първите пред президента, вторите пред ОССЕ и ПАСЕ

От " Продължаваме промяната " и от Българска социалистическа партия нападнаха по едно и също време, само че поотделно служебното държавно управление. Първите се оплакаха пред президента, че служебният кабинет е премахнал тавана на възнагражденията в държавните бордове, а социалистите се жалваха пред ПАСЕ и ОССЕ, че служебните министри се бъркали в предизборната конкуренция и правели внушения по адрес на партията, с цел да й попречат на положителния резултат на вота.

С послание към Румен Радев излезе някогашният народен представител от Политическа партия Венко Сабрутев.

" Апелирам да вземете нужната държавническа позиция по тази обществена неправда! Надявам се да извършите нужното, с цел да НЕ допуснете облагодетелстване на шепа шефове на държавни предприятия, за сметка на народа! Апелирам да изискате анулация на решението на Вашия Служебен кабинет, с което отстраняват таваните на възнаграждение на шефовете на държавните предприятия ", упреква Сабрутев министрите, назначени от президента.

" Аз поемам уговорката, когато се върнем в Народното събрание, да изисквам всеки месец информация за действителните хонорари, които получават шефовете на държавните предприятия и да ги отпущам персонално на Вас, необятната общност и медиите ", написа в профила си във Facebook представителят на Политическа партия.

Той упорства, че по този метод всеки жител ще може да разбере " до какво задълбочаване на общественото неравноправие води политиката на Служебения кабинет - свръхзабогатяване на шепа шефове и обедняване на елементарните хора ".

Сабрутев прави извода, че е налице " брутална безочливост и двуличие " от страна на служебните министри , които не внесли Бюджет 2023 и по този начин обрекли на обедняване половината от популацията на България. Бившият народен представител показва още, че в това време " цените на питателните артикули избухнаха - превишиха даже тези в Люксембург и Монако ".

" Но за сметка на това, Служебният кабинет, доста безшумно, в миг, в който няма контролиращ орган (няма настоящ Парламент), отстрани тавана на заплатите на шефовете на държавните сдружения. Явно съгласно Служебния кабинет, настоящите шефски заплати достигащи колосалните 14 040 лв. на месец, на потъналите в корупция и безхаберие държавни предприятия, НЕ са задоволителни?!? ", засегнат е Сабрутев.



От Българска социалистическа партия също недоволстват от служебния кабинет, само че се оплакаха зад граница. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е подало сигнал за " следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори на 2 април 2023 година от страна на служебния кабинет ", оповестиха от пресцентъра на партията.

Документите с съответни данни са изпратени до Бюрото за демократични институции и права на индивида на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

В сигнала от левицата напомнят междинния отчет на наблюдаващите от ОССЕ за предварителните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година " В него ясно беше установено, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с сериозни изказвания, ориентирани основно против Българска социалистическа партия ", написа управлението на партията и добавя, че това неприемливо държание продължава и в този момент. Според Българска социалистическа партия удостоверение за това са обществените изказвания в национални медии на служебния министър на правораздаването Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов. В сигнала цитират разнообразни излъчвания от националния ефир, в които се оплакват от внушения и отрицателни отзиви, изказвани от Крум Зарков и Атанас Пеканов по адрес на Българска социалистическа партия.

Според Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия тези изказвания на служебните министри са жестоко и неприемливо вмешателство във вътрешнопартийните работи на партията, като целят да попречат на положителното й показване на вота.

" Това е опит за нанасяне на имиджови вреди на партията за повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия ", се споделя още в сигнала. Ръководството на Българска социалистическа партия припомня, че задачата на служебния кабинет е организацията и провеждането на почтени избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР